Πώς θα δυναμώσεις τα νύχια σου μετά τις διακοπές

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2020 16:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς θα δυναμώσεις τα νύχια σου μετά τις διακοπές

Χωρίς να το καταλαβαίνουμε σε καθημερινή βάση ταλαιπωρούμε τα νύχια μας, με αποτέλεσμα να α)σπάνε συνέχεια και β)έχουν μια αντιαισθητική όψη. Πόσο μάλλον, τώρα που επιστρέψαμε από τις διακοπές. Το θέμα είναι πώς θα τα κάνουμε να δείχνουν και φυσικά να είναι πιο δυνατά. Παρακάτω θα βρεις 4 πολύτιμα και πολύ χρήσιμα tips.

Ποτέ χωρίς βάση
Είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα, πριν απλώσεις το βερνίκι με το αγαπημένο σου χρώμα στα νύχια σου. Αλλά, ακόμη και αν δεν προλαβαίνεις να κάνεις καθημερινά μανικιούρ, μία στρώση με την βάση αρκεί για να τα δυναμώσει και να τα ενυδατώσει σωστά.

Δώσε προσοχή στα πέριξ
Καλό θα ήταν να περνάς σχεδόν σε καθημερινή βάση μερικές σταγόνες από ένα ενυδατικό λαδάκι πάνω στις παρανυχίδες και τα πετσάκια σου. Απορροφάται σχεδόν αμέσως, ενυδατώνει σε βάθος, προστατεύει την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια, διατηρώντας τα υγιή και λαμπερά ακόμη και μετά από συνεχόμενα μανικιούρ, που ενδεχομένως τα κάνουν πιο εύθραυστα.

Οι σωστές τροφές
Η διατροφή δεν θα μπορούσε να λείπει από το μενού. Αν θέλεις τα νύχια σου να είναι υγιή, δυνατά και να μακραίνουν ευκολότερα φρόντισε να εντάξεις στο καθημερινό διατροφολόγιό σου, τροφές πλούσιες κυρίως σε πρωτεΐνη (όπως κρέας, όσπρια, μπρόκολο), βιοτίνη (αυγά, κουνουπίδι, αμύγδαλα), και σίδηρο (κόκκινο κρέας, σπανάκι, κινόα).

Η γενικότερη εικόνα
Τα νύχια σου είναι μέρος των χεριών σου. Γι’ αυτό τον λόγο, μην ξεχνάς να φροντίζεις τη γενικότερη εικόνα τους. Η τακτική χρήση της ενυδατικής κρέμας εκτός από την επιδερμίδα των χεριών σου θα βοηθήσει να μαλακώσουν τα πετσάκια και να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τα νύχια σου.

Υ.Γ Μην ξεχνάς να φοράς γάντια όταν κάνεις δουλειές του σπιτιού, προκειμένου να τα προστατεύσεις από το σπάσιμο.