3 πανεύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα εργαλεία μακιγιάζ

Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2020 18:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
3 πανεύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα εργαλεία μακιγιάζ

Το μακιγιάζ είναι καθημερινή ανάγκη και επιθυμία για κάθε γυναίκα. Και για να βαφτούμε σωστά χρειαζόμαστε πάντα τα απαραίτητα εργαλεία. Διαφορετικά μεγέθη πινέλων για κάθε ανάγκη, βουρτσάκια και beauty blenders είναι μόνο μερικά από τα tools ομορφιάς που χρησιμοποιούμε.

Έχεις αναλογιστεί ποτέ, όμως, τι «κουβαλούν» πάνω τους αυτά τα εργαλεία ομορφιάς; Τα χρησιμοποιούμε στο πρωινό μακιγιάζ μας πριν φύγουμε από το σπίτι, τα «πετάμε» από τσάντα σε τσάντα και από νεσεσέρ σε νεσεσέρ για να μπορούμε να τα έχουμε παντού μαζί μας και να ανανεώνουμε το μακιγιάζ μας, τα πιάνουμε με τα χέρια μας, είτε είναι καθαρά, είτε βρώμικα.

Καταλαβαίνεις ότι συγκεντρώνουν πολλή βρώμα και ρύπους, οι οποίοι μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο δέρμα μας και να του προκαλέσουν φθορά, όπως σπυράκια και ερεθισμούς. Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν; Να τα πλένεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Όπως θα δεις παρακάτω, η διαδικασία είναι πανεύκολη και γρήγορη και μπορεί να γίνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους, τους οποίους σου παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως:

Αντιβακτηριδιακό κρεμοσάπουνο ή απορρυπαντικό πιάτων σε συνδυασμό με ελαιόλαδο. Και τα δύο απομακρύνουν όλα τα καλλυντικά, ενώ είναι πολύ φιλικά στις τρίχες των πινέλων και το υλικό του beauty blender. Η διαδικασία είναι απλή: Ανακάτεψε ίση ποσότητα σαπουνιού και λαδιού, βάλε λίγη ποσότητα μείγματος στο κάθε πινέλο, τρίψε το ελαφρά και ξέπλυνε με το πινέλο να έχει καθοδική φορά κάτω από το τρεχούμενο νερό.

Baby shampoo: Βάζεις μέσα σε ένα μπολ μικρή ποσότητα και τρίβεις ελαφρά το πινέλο. Ξεπλένεις, όπως ακριβώς σου εξηγήσαμε παραπάνω.

Λευκή μπάρα σαπουνιού: Είναι ήπιο καθαριστικό και ενυδατώνει την τρίχα ή το σφουγγαράκι. Βρέξε την μπάρα και τρίψε ελαφρά το εργαλείο πάνω σε αυτή. Τέλος, ξέπλυνε καλά.

Για το στέγνωμα, μπορείς να τοποθετήσεις τη βάση των πινέλων σε απορροφητική πετσέτα με κάθετη φορά, έτσι ώστε οι τρίχες των πινέλων να ακουμπούν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland