5 πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις με την οδοντόκρεμα, εκτός από τα δόντια σου

Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2021 19:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5 πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις με την οδοντόκρεμα, εκτός από τα δόντια σου

Η οδοντόκρεμα είναι ιδιαίτερα λειτουργική για να τρίψεις δύσκολους λεκέδες και ταυτόχρονα όσο απαλή χρειάζεται για να μην φθείρεις ευαίσθητες επιφάνειες. Όπως συμβαίνει και με το σμάλτο των δοντιών σου.

Αρκετές οδοντόκρεμες είναι ειδικά σχεδιασμένες για λεύκανση των δοντιών πράγμα που τις καθιστά ακόμα πιο αποτελεσματικές στην αφαίρεση των λεκέδων. Για καλύτερα αποτελέσματα σιγουρέψου πρώτα ότι χρησιμοποιείς λευκή οδοντόκρεμα και όχι τζελ ή χρωματιστές και μαύρες. Και πριν ξεκινήσεις το καθάρισμα κάνε έναν γρήγορο έλεγχο σε ένα σημείο που δεν φαίνεται για να είσαι 100% σίγουρη ότι δεν θα αφαιρέσεις το χρώμα του αντικειμένου που καθαρίζεις.

Λευκά leather sneakers
Αν τα λευκά δερμάτινα sneakers σου είναι πολύ λερωμένα, ανάμειξε μία κουταλιά της σούπας λευκή οδοντόκρεμα, μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και μία κουταλιά της σούπας νερό για να δημιουργήσεις μία πάστα. Χρησιμοποίησε μία μαλακή οδοντόβουρτσα για να εφαρμόσεις την πάστα στους λεκέδες τρίβοντας ελαφρά με κυκλικές κινήσεις. Σκούπισε με ένα βρεγμένο πανί και άφησε τα sneakers σου να στεγνώσουν.

Ασημένια σκεύη + κοσμήματα
Για να κάνεις τα ασημένια σκεύη του σπιτιού σου και τα κοσμήματά σου να γυαλίζουν τρίψε ελαφρά το κάθε αντικείμενο με μία μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας. Άσε την οδοντόκρεμα να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε και στέγνωσε εντελώς.

Το σίδερο
Αν η πλάκα του σίδερου είναι καλυμμένη με άλατα η οδοντόκρεμα είναι η λύση που ψάχνεις. Τρίψε την οδοντόκρεμα στην πλάκα και στη συνέχεια σκούπισε προσεκτικά όλα τα υπολείμματα με ένα καθαρό πανί. Για να είσαι σίγουρη ότι δεν έχει μείνει ίχνος οδοντόκρεμας σιδέρωσε πρώτα ένα παλιό ύφασμα πριν ξεκινήσεις να σιδερώνεις τα ρούχα σου.

Βρύσες και χερούλια
Μπορείς να τα γυαλίσεις χρησιμοποιώντας μία μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας και ένα καθαρό πανί. Σκούπισέ την οδοντόκρεμα και δες τα λαμπερά αποτελέσματα.

Τον νιπτήρα
Μπορεί τα υπολείμματα της οδοντόκρεμας που πέφτουν όσο εσύ πλένεις τα δόντια σου να κάνει το νιπτήρα σου να φαίνεται βρώμικος, ωστόσο είναι κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις υπέρ σου. Πάρε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και τρίψε λευκή οδοντόκρεμα με κυκλικές κινήσεις σε όλο τον νιπτήρα.