Εύκολα και οικολογικά tips που μπορείς να εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου

Τρίτη, 02 Μάρτιος 2021 18:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εύκολα και οικολογικά tips που μπορείς να εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου

Η οικολογική συνείδηση και η έννοια της κυκλικής οικονομίας αποτελεί ένα σημαντικό εφόδιο. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο κορονοϊός, ο οποίος θέτει μία επιπλέον απειλή. Η σημαντικότερη πληγή του περιβάλλοντος εντοπίζεται στη χρήση πλαστικού.

Ωστόσο εσύ δεν χρειάζεται να περιορίσεις την οικολογική σου προσπάθεια λόγω της πανδημίας. Υπάρχουν εύκολοι τρόποι να μειώσεις τις σπατάλες στο σπίτι, δίνοντας μία ανάσα στο περιβάλλον που τόσο έχει ανάγκη. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις τα πιο εύκολα και οικολογικά tips για να κάνεις το σπίτι σου πιο φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και προς την τσέπη σου.

Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες και σακούλες στην κορυφή της λίστας με τα οικολογικά tips.
Από τα πιο εύκολα και οικολογικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να μειώσεις την προσωπική χρήση πλαστικού είναι oi επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες και σακούλες. Οι πάνινες τσάντες, για παράδειγμα, αποτελούν καλή εναλλακτική της πλαστικής σακούλας.

Προτίμησε προϊόντα εταιριών που βασίζονται στην πράσινη επιχειρηματικότητα.
Οι εταιρίες προϊόντων έχουν αρχίσει να αφουγκράζονται τις ανάγκες του περιβάλλοντος αλλά και τις συνακόλουθες απαιτήσεις των καταναλωτών για προϊόντα πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Πλέον, τα ράφια των σουπερμάρκετ διαθέτουν μία μεγάλη ποικιλία οικολογικών προϊόντων. Μπορείς να βρεις από φαγώσιμα είδη, απορρυπαντικά έως και οικολογικό χαρτί υγείας.

Πριν ανακυκλώσεις οτιδήποτε, βεβαιώσου ότι είναι στεγνό και καθαρό.
Πολλές φορές, η ανακύκλωση δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο ακούγεται. Και το επίθετο «απλή» σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιείται μεταφορικά, γιατί η ανακύκλωση είναι όντως απλή σαν πράξη. Όμως, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις πριν απορρίψεις ένα αντικείμενο στον κάδο ανακύκλωσης.