5 βήματα για να περιποιείσαι σωστά τα φρύδια σου στο σπίτι

Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2021 18:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5 βήματα για να περιποιείσαι σωστά τα φρύδια σου στο σπίτι

Τα φρύδια είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη του προσώπου μας όσο κι αν δεν το πιστεύεις. Είναι αυτά που δίνουν ένταση και βάθος στο βλέμμα μας, ακόμη κι αν δεν έχουμε κάνει μακιγιάζ στα μάτια.

Το κεφάλαιο «φρύδια» μόνο απλό δεν είναι. Γι’ αυτό ακριβώς δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνεις πειραματισμούς και να αποφασίζεις να τα σχηματίσεις εντελώς μόνη σου.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι με πολλή προσοχή να βγάλεις τις μικρές τριχούλες που εξέχουν και σε ενοχλούν και τίποτε άλλο.

Όσον αφορά, όμως, την ενυδάτωσή τους και τη φροντίδα τους ώστε οι τρίχες να είναι υγιείς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Τα έξι βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις βρίσκονται παρακάτω...

Βεβαιώσου ότι το make up σου δεν κλείνει τους πόρους της επιδερμίδας. Εσκεμμένα ή μη, όταν βαφόμαστε βάζουμε foundation και γύρω ή πάνω στα φρύδια.

Καθάρισε τα φρύδια σου. Κι αυτά έχουν ανάγκη από καθαρισμό μιας και συγκεντρώνουν λιπαρότητα, βρωμιά και ιδρώτα. Όλα αυτά είναι ικανά να εμποδίσουν την ανάπτυξη της τρίχας και τελικά να καταλήξεις εσύ να έχεις άτονα και αδύναμα φρύδια.

Τα φρύδια χρειάζονται απολέπιση. Αν εμπεριέχεις τα φρύδια στην εβδομαδιαία απολέπιση προσώπου, τότε κάνεις εξαιρετικά καλά. Η απολέπιση είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις στα φρύδια σου για να μην πέφτουν οι τριχούλες και για να τα δυναμώσεις.

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση. Βάλε, λοιπόν, στη ρουτίνα περιποίησής τους το καστορέλαιο, για να τα ενδυναμώσεις και να τα ενυδατώσεις βαθιά. Μπορείς κάθε βράδυ, πριν πέσεις για ύπνο, να απλώνεις μια μικρή ποσότητα από καστορέλαιο και σε ένα μήνα θα δεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της τρίχας σου.

Όλα τα παραπάνω καλό είναι να τα κάνεις συνετά, χωρίς υπερβολή, για να μην έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν πρέπει με τίποτα να έρθουν σε επαφή τα φρύδια σου με προϊόντα ρετινόλης. Όσο καλό μπορεί να κάνει στο δέρμα η ρετινόλη, άλλο τόσο κακό μπορεί να κάνει στα φρύδια οδηγώντας στην αδυναμία και την πτώση των τριχών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti