Τι συμβαίνει όταν πέφτουν οι βλεφαρίδες σου;

Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2021 18:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τι συμβαίνει όταν πέφτουν οι βλεφαρίδες σου;

Είναι γεγονός πως το ντεμακιγιάζ των ματιών είναι πιο δύσκολο task συγκριτικά με το υπόλοιπο πρόσωπο. Στα μάτια χρειάζεται να βάλουμε λίγη περισσότερη δύναμη για να τα ξεβάψουμε, μιας και εκεί υπάρχουν οι βλεφαρίδες, οι οποίες μας δυσκολεύουν τη ζωή. Καταλαβαίνεις ακριβώς τι εννοούμε, έτσι δεν είναι;
Λογικά μιλώντας, λοιπόν, θα σου έχει συμβεί κι εσένα να μείνουν λίγες βλεφαρίδες στα χέρια σου ή στο cotton pad όσο εσύ ξεβάφεσαι. Αν αυτό έχει συμβεί μια-δυο φορές είναι και φυσιολογικό. Έγινε λόγω της τριβής που άσκησες στα μάτια σου για να απομακρύνεις το μακιγιάζ. Αν, ωστόσο, βλέπεις συνέχεια να πέφτουν οι βλεφαρίδες σου και να σου μένουν στα χέρια… Τότε πρέπει να αφυπνιστείς και να σταματήσεις για λίγο καιρό να χρησιμοποιείς μάσκαρα.

Η μάσκαρα, λοιπόν, είναι αυτή που κατά πάσα πιθανότητα έχει οδηγήσει στην ανησυχητική πτώση των βλεφαρίδων σου και θα σου εξηγήσουμε αναλυτικά πώς προκύπτει αυτό το συμπέρασμα. Η μάσκαρα περιέχει κάποιες χημικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να κάνουν το δέρμα στην περιοχή των ματιών να αντιδράσει άσχημα και να προκληθούν αλλεργίες. Για παράδειγμα, μπορείς να νιώθεις έντονη φαγούρα, πρήξιμο ή να έχεις υδαρή μάτια.

Αυτές οι αλλεργίες, με τη σειρά τους, μπορεί να οδηγήσουν στην πτώση των βλεφαρίδων. Τι πρέπει να κάνεις εσύ εν τέλει; Να σταματήσεις να χρησιμοποιείς τη μάσκαρά σου. Να κάνεις ένα break στο μακιγιάζ σου και να δώσεις την ευκαιρία στις βλεφαρίδες σου να «αναπνεύσουν». Αφού περάσει ένα εύλογο διάστημα, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσεις την ίδια μάσκαρα, αλλά να αναζητήσεις μια καινούρια. Να ψάξεις να βρεις mascara, που να μην ταλαιπωρεί τις βλεφαρίδες σου.

Και κάτι ακόμα… Όλο αυτό το διάστημα που θα κάνεις διάλειμμα από τη mascara, μη σκεφτείς να χρησιμοποιείς το ψαλίδι βλεφαρίδων. Όχι! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις τις βλεφαρίδες σου πιο επιρρεπείς στο σπάσιμο. Τέλος, αν μετά από ένα σεβαστό χρονικό διάστημα αποχής από τη mascara δεις πως οι βλεφαρίδες συνεχίζουν να πέφτουν, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να μαρτυρά κάποιο άλλο πρόβλημα που αφορά την υγεία σου και σίγουρα μόνο ο γιατρός σου μπορεί να κάνει επίσημη διάγνωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti