5 εύκολοι τρόποι να περιποιηθείς σωστά τις μασχάλες σου

Παρασκευή, 02 Απρίλιος 2021 18:39 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5 εύκολοι τρόποι να περιποιηθείς σωστά τις μασχάλες σου

Οι ανάγκες της επιδερμίδας της κάθε γυναίκας είναι εντελώς διαφορετικές. Όλες μας φτιάχνουμε σιγά-σιγά την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας και βάζουμε στο πρόσωπό μας κρέμες, ορούς, toners και ό,τι άλλο έχουμε ανάγκη.

Το ίδιο κάνουμε και με το σώμα μας. Φροντίζουμε να το απολεπίζουμε συχνά και να το ενυδατώνουμε για να μην είναι άγριο και να διατηρείται λαμπερό. Όλες μας, ωστόσο, ξεχνάμε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματός μας ή θεωρούμε πως δεν έχει ανάγκη από καμία φροντίδα. Ο λόγος… για τις μασχάλες μας.

Κι εκεί δέρμα υπάρχει, όπως και στο υπόλοιπο σώμα σου, οπότε και νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται, και ευαισθησία μπορεί να προκληθεί και η περιποίηση είναι απαραίτητη. Ακολουθώντας τα πέντε βήματα, που θα βρεις παρακάτω θα φτιάξεις την ρουτίνα καθαρισμού τους.

Καθημερινός καθαρισμός
Η αναδίπλωση του δέρματος στις μασχάλες και η έλλειψη της ροής αέρα δημιουργεί περίσσια υγρασία με αποτέλεσμα το σημείο να είναι επιρρεπές σε εμφάνιση βακτηρίων και μικροοργανισμών. Η σωστή φροντίδα, λοιπόν, και ο καθημερινός καθαρισμός είναι σημαντικά για τη μείωση της ανεπιθύμητης υγρασίας και τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του μικροβιώματος.

Και στον καθαρισμό δεν χρειάζονται υπερβολές. Μία φορά την ημέρα είναι μια καλή συχνότητα για να πλένεις τις μασχάλες σου. Μόνο σε περίπτωση που έχεις αθληθεί ή έχεις ιδρώσει, συνιστάται να τις καθαρίσεις περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα.

Κάνε συχνά απολέπιση.
Όπως το πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα, έτσι και οι μασχάλες έχουν ανάγκη από απολέπιση. Κι εκεί, δηλαδή, μπορεί να εμφανιστούν σπυράκια, φραγμένοι πόροι ή υπερβολική λιπαρότητα, οπότε χρειάζεται οπωσδήποτε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα.

Αν ξυρίζεσαι, κάνε το απαλά
Για να μην ερεθίσεις, λοιπόν, το δέρμα και για να μην κοπείς, φρόντισε να ξυρίζεσαι όταν κάνεις μπάνιο. Αφού έχεις ρίξει νερό στο δέρμα σου, βάλε ένα gel ή αφρό ξυρίσματος και ξύρισε τις μασχάλες σου. Επίσης, πολλή προσοχή! Θα πρέπει να αλλάζεις κάθε μία με δύο εβδομάδες το ξυραφάκι σου. Γιατί; Για να γλιτώσεις από μολύνσεις και ερεθισμούς στο δέρμα σου.

Ενυδάτωσε την περιοχή κατά διαστήματα
Όπως το πρόσωπο και το σώμα, έτσι και οι μασχάλες χρειάζονται ενυδάτωση. Όχι, όμως, τόσο συχνά. Μια με δύο φορές την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα για να ενυδατώνεις τις μασχάλες σου. Αν δεις πως είναι ερεθισμένες για καιρό, βέβαια, διάκοψε για ένα διάστημα το ξύρισμα και το αποσμητικό.

Χρησιμοποίησε το αποσμητικό συνετά
Παρατήρησε, δηλαδή, πώς αντιδρά το αποσμητικό πάνω σου. Σου προκαλεί ερεθισμό; Αφήνει λεκέδες στα ρούχα; Τότε, πρέπει να επιλέξεις κάποιο άλλο. Γενικά, καλό είναι να επιλέγεις αποσμητικά με όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά συστατικά και χωρίς αλουμίνιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti