4 μύθοι για το αποσμητικό που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις

Παρασκευή, 30 Απρίλιος 2021 18:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
4 μύθοι για το αποσμητικό που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις

Όσο ο καιρός φτιάχνει, όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει και το καλοκαίρι είναι πιο κοντά, τόσο πιο πολύ ζεσταινόμαστε και κατ’ επέκταση ιδρώνουμε. Τα πιο συχνά ντους είναι μονόδρομος, όπως μονόδρομος είναι και η πιο συχνή χρήση του αποσμητικού. Κι εσύ την άνοιξη και το καλοκαίρι δεν χρησιμοποιείς πιο εντατικά το αποσμητικό σου;

Η αλήθεια είναι πως έχουν δημιουργηθεί αρκετοί μύθοι γύρω από τα αποσμητικά, που μπερδεύουν πολλές από εμάς και άλλοτε μας κάνουν να μην τα χρησιμοποιούμε καθόλου, άλλοτε να φτάνουμε στο αντίθετο άκρο και να τα χρησιμοποιούμε αλόγιστα. Τι ισχύει τελικά, όμως; Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τους τέσσερις πιο κοινούς μύθους για τα αποσμητικά, που ήρθε η ώρα να καταρρίψεις!

Το αποσμητικό σκουραίνει το δέρμα στην περιοχή της μασχάλης. Είναι ίσως ο πιο κοινός μύθος για τα αποσμητικά! Η επιδερμίδα δεν σκουραίνει από το αποσμητικό. Τυγχάνει, απλώς, λόγω κληρονομικότητας μερικοί άνθρωποι να εμφανίζουν σκουρόχρωμες κηλίδες ή τα πιο σκούρα δέρματα έχουν μεγαλύτερη τάση να παρουσιάσουν μαύρα στίγματα στη μασχάλη.

Το αποσμητικό κάνει τη μασχάλη να «κολλάει». Μήπως έχεις παρατηρήσει να είναι το δέρμα σου κολλώδες μετά την εφαρμογή roll-on αποσμητικού; Δεν φταίει το αποσμητικό αυτό καθ’ αυτό για ό,τι σου συμβαίνει. Φταίει η ποσότητα αποσμητικού που έβαλες. Το σωστό είναι να ρολάρεις το αποσμητικό δύο-τρεις φορές για να βάλεις την αναγκαία ποσότητα στη μασχάλη σου.

Το αποσμητικό δημιουργεί κάψιμο σε φρεσκοξυρισμένη μασχάλη. Αφαιρώντας τις τρίχες από τη μασχάλη κάνεις το δέρμα σου αμέσως πιο ευάλωτο. Στην ουσία, οι τρίχες είναι εκεί για να προστατεύουν την επιδερμίδα σου. Αφαιρώντας τις, λοιπόν, και ψεκάζοντας αποσμητικό ίσως να αισθανθείς ένα κάψιμο. Γιατί ξέχασες να χρησιμοποιήσεις έναν αφρό ή gel ξυρίσματος με αποτέλεσμα το δέρμα σου να γίνει πολύ ευαίσθητο. Αν, λοιπόν, ξυρίζεις τις μασχάλες σου, φρόντισε να χρησιμοποιείς gel ή αφρό ξυρίσματος. Αν το ξεχάσεις, πρόσεξε το αποσμητικό σου να μην περιέχει αλκοόλ.

Το αποσμητικό προκαλεί λεκέδες στα ρούχα. Αυτό συμβαίνει όταν τα μεταλλικά στοιχεία του ιδρώτα σου έρχονται σε επαφή με τα συστατικά του αποσμητικού. Για να το αποφύγεις, λοιπόν, φρόντισε να μην απλώνεις πολύ μεγάλη ποσότητα αποσμητικού στις μασχάλες σου και όταν το κάνεις να περιμένεις να στεγνώσει πρώτα και έπειτα να φορέσεις τα ρούχα σου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland