5 tips για να αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους

Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2022 18:38 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5 tips για να αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου- αρκεί να σκεφτείς πως είναι τέσσερις φορές πιο λεπτή σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο και σώμα. Κάπως έτσι, δικαιολογείται το γεγονός πως είναι η πρώτη που εμφανίζει σημάδια κούρασης, στρες, γήρανσης. Και δεν είναι μόνο ο χρόνος που περνά ή η έλλειψη ύπνου, είναι η καθημερινή έκθεση στη UV ακτινοβολία, αλλά και το μπλε φως ή αλλιώς οι άπειρες ώρες μπροστά στον υπολογιστή που έχουν ως αποτέλεσμα το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες κλπ που κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό μας.

Λύσεις όμως, υπάρχουν, τόσο στο να καλύψεις σωστά τους μαύρους κύκλους, όσο και στο να τους αντιμετωπίσεις! Παρακάτω θα βρεις 5 από αυτές.

-Η λύση express
Αν είσαι πιστή αναγνώστρια της beauty στήλης, δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις για τα eye patches. Είναι η πιο γρήγορη και αποτελεσματική λύση για να μειώσεις το πρήξιμο και την όψη των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σου, πριν μία έξοδο ή το μακιγιάζ σου. Έχουν υψηλή συγκέντρωση καταπραϋντικών, ενυδατικών και επανορθωτικών συστατικών που φροντίζουν και αναζωογονούν την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, ενώ παράλληλα έχουν κι αντιφλεγμονώδη δράση. Τα εφαρμόζεις σε καθαρή επιδερμίδα και όταν τα αφαιρέσεις, απλά κάνε απαλό μασάζ με το προϊόν που έχει απομείνει στην επιδερμίδα.

-Δώσε βάση στα συστατικά της κρέμας ματιών που χρησιμοποιείς
Με άπειρες επιλογές στα ράφια των καταστημάτων ή στα online shops, το να επιλέξει κανείς και να ξεκινήσεις να χρησιμοποιεί μία κρέμα ματιών που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Παράλληλα, με την κρέμα ματιών μπορείς να κάνεις λίγο μασάζ που εκτός από αίσθηση δροσιάς, αναζωογονεί την επιδερμίδα σε αυτό το σημείο, μειώνοντας το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.

-Κοιμήσου καλά
Όπως αναφέρουν αρκετοί δερματολόγοι, οι λίγες ώρες ύπνου από μόνες τους, δεν προκαλούν την εμφάνιση μαύρων κύκλων, αλλά σίγουρα κάνουν πιο έντονη την όψη τους, καθώς επίσης προσδίδουν κούραση και ατονία στο πρόσωπο. Γι αυτό το λόγο, συνιστώνται, καθημερινά επτά έως εννέα ώρες ύπνου το βράδυ.

-Color Correction
Εκτός από το concealer, ένα κόλπο που χρησιμοποιούν αρκετοί makeup artists στο μακιγιάζ για να καμουφλάρουν τους έντονους μαύρους κύκλους ή αντιαισθητικές σκιές σε σκούρους μπλε τόνους κάτω από τα μάτια, είναι το Colour Correction. Στην ουσία, ανάλογα με τα «χρώματα» που έχεις κάτω από τα μάτια σου χρησιμοποιείς και την ανάλογη απόχρωση κορέκτορα στο μακιγιάζ, πριν το concealer.

-Η φυσική λύση
Αν τώρα ψάχνεις για μία εύκολη, φυσική λύση για να μειώσεις τους μαύρους κύκλους, πάρε δύο φακελάκια πράσινου τσαγιού και αφού βράσεις νερό, περίμενε 1-2 λεπτά και άφησέ τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια τοποθέτησέ τα πάνω στα μάτια σου για περίπου 10-15 λεπτά. Το πράσινο τσάι περιέχει φαινολικές ενώσεις, αντιοξειδωτικά και καφεΐνη που βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος, της ερυθρότητας γύρω από την περιοχή των ματιών και των μαύρων κύκλων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti