Το λάθος που κάνεις με τη βούρτσα μαλλιών και φθείρεις την τρίχα σου

Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2022 18:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το λάθος που κάνεις με τη βούρτσα μαλλιών και φθείρεις την τρίχα σου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί η τρίχα σου να έχει φθαρεί. Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, το ραντεβού για κούρεμα που έχεις ξεχάσει να πραγματοποιήσεις τους τελευταίους μήνες, η χρήση εργαλείων θερμότητας είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά σου.

Λογικά όλα αυτά τα έχεις ξανακούσει. Ήξερες, όμως, ότι και ο τρόπος με τον οποίο βουρτσίζεις τα μαλλιά σου μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην υγεία της τρίχας σου; Κι όμως αυτή είναι η αλήθεια!

Το λάθος που κάνεις με τη βούρτσα μαλλιών
Έχει μεγάλη σημασία το πώς βουρτσίζεις τα μαλλιά σου. Ποια, δηλαδή, είναι η κατεύθυνση την οποία «ακολουθεί» η βούρτσα σου κατά το χτένισμα. Κανονικά θα πρέπει να τα βουρτσίζεις κάθετα. Δηλαδή, να ξεκινάς από τη ρίζα και να καταλήγεις στις άκρες. Αυτή η φορά θα σε βοηθήσει να έχεις μαλλιά που δεν σπάνε, αλλά και δεν φριζάρουν. Not bad!

Δεν χρησιμοποιείς conditioner στο λούσιμο
Το conditioner είναι hero προϊόν, το οποίο μπορεί να κάνει θαύματα στα μαλλιά σου. Άπλωσέ το στις άκρες των μαλλιών σου σε κάθε λούσιμο, διαφορετικά θα έχεις θέμα με το βούρτσισμα των μαλλιών. Βλέπεις, το conditioner είναι αυτό που ενυδατώνει σε βάθος τα μαλλιά και τα κάνει βελούδινα και απαλά.

Ξεχνάς τη μάσκα μαλλιών
Η μάσκα μαλλιών είναι κι αυτή must τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Μια μάσκα θρέφει τα μαλλιά, έτσι ώστε να είναι βαθιά ενυδατωμένα, να μη σπάνε και να λάμπουν. Είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να έχεις πάντα και παντού υγιή μαλλιά.

Βουρτσίζεις συνέχεια τα μαλλιά σου
Κάθε πρωί και κάθε βράδυ είναι καλό να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου με κάθετη φορά όπως είπαμε και παραπάνω. Δεν έχει νόημα να τα βουρτσίζεις περισσότερο μιας και έτσι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τα κάνεις να ατονήσουν και να αρχίσουν να σπάνε στις άκρες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti