6 οικιακά φυτά που απαιτούν ελάχιστο πότισμα

Τρίτη, 12 Απρίλιος 2022 18:46 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
6 οικιακά φυτά που απαιτούν ελάχιστο πότισμα

Θες ένα μπαλκόνι γεμάτο πολύχρωμα κασπό. Ένα περβάζι με λευκές, περίτεχνες γλαστρούλες και όμορφα φυτά, μία πράσινη γωνιά στο σαλόνι. Αλλά δεν έχεις χρόνο ν’ ασχοληθείς, είσαι κάτι παραπάνω από σίγουρη πως ό,τι κι αν φυτέψεις θα μαραθεί γιατί θα ξεχνάς να το ποτίζεις κάθε μέρα. Και κάπως έτσι το project σπίτι, αστική ζούγκλα, πάει περίπατο.

Υπάρχουν όμως κάτι φυτά εκεί έξω, που μπαίνουν στον χώρο σου και έχουν ελάχιστες απαιτήσεις. Σε αντίθεση με λουλούδια που είναι πιο απαιτητικά, όπως η αζαλέα και η ορχιδέα, τα παρακάτω είδη χλωρίδας θέλουν πότισμα 2-3 φορές το μήνα.

Κάκτος
Οι κάκτοι είναι από τα φυτά που έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν νερό ώστε να επιβιώνουν στις συνθήκες παρατεταμένης ανομβρίας. Τα περισσότερα είδη χαλούν από το πολύ πότισμα. Ό,τι πρέπει για σένα.

Φίκος
Δημοφιλές διακοσμητικό φυτό εσωτερικού χώρου, θέλει μέρος φωτεινό και πότισμα 3 φορές τον μήνα τον χειμώνα. Όταν ο καιρός ανοίγει, θέλει λίγο παραπάνω.

Η σανσεβιέρια στα φυτά που απαιτούν ελάχιστο πότισμα
Άλλο ένα πανέμορφο φυτό που δεν απαιτεί πολύ νερό. Τον χειμώνα ποτίζεις μία φορά τον μήνα, αυξάνεις την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Μπιγκόνια
Η μπιγκόνια είναι ένα από τα καλλωπιστικά φυτά που θέλουν ένα μέρος φωτεινό για να ανθίσουν, αλλά όχι κάπου που να τα βαράει ο ήλιος. Το καλοκαίρι η μπιγκόνια θέλει πότισμα κάθε 3 μέρες, αλλά από το φθινόπωρο κι έπειτα το αραιώνεις για να μην σαπίσει.

Χλωρόφυτο
Φυτό εσωτερικού/εξωτερικού που έχει τις ρίζες του σε μία άλλη εποχή. Αν εξαιρέσεις την περίοδο της ανάπτυξής του που μία προσοχή παραπάνω την θέλει, σε γενικές γραμμές. Δεν θέλει πολύ φροντίδα και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

Φυτά που απαιτούν ελάχιστο πότισμα: Ουρά του γαϊδάρου
Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό παχύφυτο με προέλευση από το Μεξικό. Η πρωτογενής του ονομασία είναι Sedum morganianum και τον χειμώνα ειδικά απαιτεί ελάχιστο πότισμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti