Πότε πρέπει να απλώνεις την κρέμα ματιών;

Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2022 18:13 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πότε πρέπει να απλώνεις την κρέμα ματιών;

Η κρέμα ματιών ανήκει στα basics της beauty ρουτίνας μας. Κι αυτό γιατί, η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι τέσσερις φορές πιο λεπτή σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο και σώμα, εμφανίζοντας πρώτη σημάδια γήρανσης. Και δεν είναι μόνο ο χρόνος που περνά και αφήνει τα σημάδια του. Είναι η UV ακτινοβολία, τα ξενύχτια, το γεγονός ότι ανοιγοκλείνουμε τα μάτια περίπου 10.000 φορές τη μέρα, αλλά και το μπλε φως ή αλλιώς οι άπειρες ώρες μπροστά στον υπολογιστή, που καθιστούν την κρέμα ματιών απαραίτητη.

Την τελευταία φορά, που μιλήσαμε για κρέμες ματιών σ’ αυτή εδώ τη στήλη, συζητήσαμε για τις τελευταίες αφίξεις που έφθασαν στα χέρια μας και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε. Αυτή τη φορά, ερχόμαστε να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα: Ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή να την απλώνεις στο πρόσωπό σου προκειμένου να έχεις καλύτερα αποτελέσματα; Πρωί ή βράδυ; Ή και τα δύο;

Όπως τονίζουν αρκετοί δερματολόγοι, δεν αρκεί μόνο να επιλέξεις την «ιδανική» κρέμα ματιών ανάλογα με τις ανάγκες σου. Δεν είναι μόνο οι μαύροι κύκλοι, αλλά και τα σημάδια γήρανσης όπως το πόδι της χήνας, η χαλάρωση, οι σακούλες ή ακόμη και η αφυδάτωση που διαμορφώνουν το ποια σου ταιριάζει. Εξίσου σπουδαία όμως, είναι η τακτική χρήση της, αλλά και η σωστή εφαρμογή της. Όπου σωστή εφαρμογή, σημείωσε τόσο τον τρόπο, όσο και τη σωστή σειρά στο layering με τα υπόλοιπα προϊόντα ομορφιάς στη skincare ρουτίνα.

Κρέμα ματιών: Πρωί ή βράδυ;
Ο βασικός κανόνας που ισχύει σε κάθε περίπτωση- και δεν πρέπει να ξεχνάς- είναι να ξεκινάς σε καθαρή επιδερμίδα την εφαρμογή των προϊόντων. Έπειτα απλώνεις πρώτα τα προϊόντα με τις πιο ελαφριές υφές, ώστε να απορροφώνται πιο εύκολα και να διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Ξεκινάς για παράδειγμα με τις πιο υδαρείς, υγρές φόρμουλες και συνεχίζεις με τις πιο κρεμώδεις (πχ serum, λοσιόν, κρέμες, έλαια κλπ).

Στην περίπτωση της κρέμας ματιών, σημαντικός είναι και ο τρόπος που την απλώνεις στο πρόσωπό σου. Εφάρμοσέ τη ταμποναριστά με τον παράμεσο, μιας και με αυτόν τον τρόπο διεγείρεται η μικροκυκλοφορία σ’ αυτή την περιοχή του προσώπου.

Πρωί ή βράδυ; Οι δερματολόγοι προτείνουν κατά γενική ομολογία τη χρήση των προϊόντων για τα μάτια πρωί και βράδυ, ανάλογα βέβαια, πάντα με τις ανάγκες που κάθε επιδερμίδα. Το πρωί, για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πιο λεπτόρευστο προϊόν. Ας πούμε ένα serum ματιών ή μία κρέμα ματιών με βιταμίνη C ή E για περισσότερη λάμψη και ενυδάτωση αντίστοιχα. Το βράδυ, πριν κοιμηθείς, προτίμησε μία πιο «πλούσια» κρέμα ματιών ως μάσκα κατά της αφυδάτωσης ή με πιο στοχευμένη δράση όπως μία κρέμα ματιών με ρετινόλη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti