Πασχαλινά αυγά: 4 φυσικοί τρόποι για να τα βάψεις

Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2022 18:38 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πασχαλινά αυγά: 4 φυσικοί τρόποι για να τα βάψεις

Το να βάψεις τα πασχαλινά αυγά είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να βάλεις και τα παιδιά στο παιχνίδι. Τα χρώματα πολλά όπως και τα φυσικά υλικά που είναι ήδη στην κουζίνα σου και θα σε βοηθήσουν να βάψεις τα αυγά σου.

Η παράδοση μάλιστα επιτάσσει να βάφουμε τα αυγά κόκκινα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Πέμπτη καθώς είναι η ημέρα του Μυστικού Δείπνου. Ο Χριστός πρόσφερε άρτο και οίνο ως συμβολισμό για το σώμα και το αίμα.

Μπορεί η παράδοση να λέει κόκκινο αλλά εσύ μπορείς να βάψεις τα πασχαλινά αυγά σε ό,τι χρώμα σου κάνει κέφι. Ακολουθούν φυσικοί τρόποι για να δοκιμάσεις κάτι εναλλακτικό.

Ροζ, κόκκινα – Παντζάρια
Θες τα αυγά σου να είναι ροζ; Τότε θα πρέπει να βάλεις τα βρασμένα αυγά σε διάλυμα παντζαριού, σε θερμοκρασία δωματίου για 40 λεπτά.

Αν πάλι θες κόκκινα, τότε θα τα βράσεις μαζί με 4 φλιτζάνια κομμένα και καθαρισμένα παντζάρια. Σε μια κατσαρόλα, ρίξε τα παντζάρια, τα αυγά, δυο κουταλιές ξύδι και νερό.

Μόλις βράσουν τα αυγά σου, χαμηλώνεις την θερμοκρασία και τα αφήνεις για 15 λεπτά ανάλογα με το πόσο κόκκινα τα θες.

Κίτρινο – Κουρκουμάς
Για κίτρινο χρώμα στα αυγά θα πρέπει να τα βάλεις σε διάλυμα κουρκουμά. Πώς το φτιάχνεις αυτό; Ρίχνεις 6 κουταλιές κουρκουμά με λίγο ξύδι και νερό.

Αφήνεις τα υλικά να βράσουν για κανένα μισάωρο και μετά βάζεις τα αυγά μέσα στο χρώμα, προσθέτοντας λίγο ακόμα ξύδι. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνεις τη φωτιά και περιμένεις λίγη ώρα να πάρουν το χρώμα.

Ανοιχτό πορτοκαλί – Φύλλα κρεμμυδιού
Ναι κρεμμύδια. Βάζεις νερό και 2 κουταλιές ξύδι σε μια κατσαρόλα. Ρίχνεις τις φλούδες κρεμμυδιού και τα αυγά και περιμένεις μισή ώρα να βράσουν. Χαμηλώνεις την φωτιά για να μην σου σπάσουν και περιμένεις ένα τέταρτο.

Μωβ, μπλε – Κόκκινο λάχανο
Αν θες κάτι πιο έντονο σε χρώμα, ένα μπλε για παράδειγμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κόκκινο λάχανο για τα πασχαλινά αυγά σου.

Θα χρειαστείς λίγο περισσότερο χρόνο φυσικά, 6 ώρες για να πετύχεις το μοβ χρώμα. Αυτά τα αυγά καλύτερα να μην τα φας γιατί θα μείνουν τόσες ώρες εκτός ψυγείου.

Λοιπόν, βράζεις τα αυγά μαζί με το λάχανο για 15 λεπτά. Όταν βράσουν, τα κατεβάζεις απ’ τη φωτιά και τα αφήνεις για 6 ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti