6 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να έχει το σπίτι σου θετική ενέργεια

Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2022 18:17 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
6 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να έχει το σπίτι σου θετική ενέργεια

Ηοικολογική συνείδηση είναι πλέον καθήκον όλων μας. Όχι μόνο βοηθάμε το περιβάλλον, αλλά δημιουργείται και μια θετική ροή ενέργειας στη γη. Η σχέση μας με τη γη είναι “δούναι και λαβείν”. Οι ατομικές σου ενέργειες στον χώρο έχουν ένα παγκόσμιο αποτέλεσμα οπότε καλό είναι να φροντίσεις το σπίτι σου να είναι γεμάτο με θετική ενέργεια.

Ξεκίνα λοιπόν από σήμερα με τις πολύ απλές συμβουλές που σου δίνουμε, ώστε να ανανεώσεις εύκολα το σπίτι σου σύμφωνα με το Feng Shui. Feng Shui σημαίνει Αέρας και Νερό. Όταν ο αέρας και το νερό κινούνται ήπια πάνω στη γη, ο πλανήτης μένει υγιής και γεμάτος ενέργεια κι έτσι το ίδιο συμβαίνει και με το σπίτι σου.

1. Να ανοίγεις τα παράθυρα ώστε να μπαίνει το φως της ημέρας
Αυτό επίσης βοηθά στη διασταύρωση του εξαερισμού, επιτρέποντάς στο σπίτι να θερμανθεί ή να ψυχθεί φυσικά.

2. Τοποθέτησε ζωντανά φυτά στο σπίτι σου
Αυξάνουν την ποσότητα του οξυγόνου, καθαρίζουν τον αέρα και δημιουργούν αρμονία. Ένας τοίχος με αναρριχώμενα φυτά μπορεί να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον σημείο του σπιτιού, ενώ παράλληλα συμβολίζει νέες ευκαιρίες και δύναμη, σύμφωνα με την λογική του feng shui. Βρες το φυτό που σου ταιριάζει εδώ.

3. Χρησιμοποίησε βιώσιμα υλικά
Μπαμπού, φελλό, ξύλο από φυλλοβόλα δέντρα και μοκέτα επίστρωσης δαπέδου από φυσικές ίνες. Χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα υλικά, κεραμικά πλακάκια, πέτρα, μάρμαρο, πηλό ή σχιστόλιθο.

4. Χρησιμοποίησε χρώματα, μπογιές, κόλλες και βερνίκια με χαμηλά VOC’s
Έτσι θα μειώσεις τις τοξίνες που εκλύονται στον αέρα. Οι τοξίνες που παράγονται από αυτά τα συστατικά προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ασθένειες στο αναπνευστικό και άλλες αλλεργικές αντιδράσεις. Εξίσου βιολογικά και οργανικά πρέπει να είναι και όλα τα απορρυπαντικά και καθαριστικά που χρησιμοποιείς για το σπίτι σου.

5. Ανακύκλωσε χαρτί, πλαστικό, γυαλί και δοχεία από μελάνι
Χρησιμοποίησε τους σωστούς κάδους που θα βρεις εδώ κι εκεί και μάθε και σε φίλους και οικογένεια να κάνουν το ίδιο! Απόφυγε όμως αυτά τα λάθη για να πιάσει τόπο η προσπάθειά σου.

6. Βρες νέους τρόπους να επαναχρησιμοποιήσεις παλιότερα έπιπλα
Βαψ’ τα από την αρχή ή χρησιμοποίησε τα για άλλο σκοπό. Έχει πλάκα, θα νιώσεις δημιουργική και ευδιάθετη. Δες για παράδειγμα τα DIY θέματα της Νίκης Μπάκουλη και εμπνεύσου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti