Μηλόξυδο: Ποια είναι τα οφέλη του στα μαλλιά;

Παρασκευή, 22 Απρίλιος 2022 18:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μηλόξυδο: Ποια είναι τα οφέλη του στα μαλλιά;

Πριν μιλήσουμε για τα οφέλη που έχει το μηλόξυδο στα μαλλιά μας, ας δούμε λίγο τι ακριβώς είναι το μηλόξυδο. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Asian Journal of Science and Technology (AJST), το μηλόξυδο είναι ένα είδος ξυδιού που παρασκευάζεται από μήλα μέσω δύο διαδικασιών ζύμωσης. Όπως και με τον χυμό μήλου, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το μηλόξυδο συνήθως περιέχει βιοτίνη, φολικό οξύ και βιταμίνη C.

Μπορεί να έχεις ακούσει ή να έχεις δοκιμάσει να το χρησιμοποιήσεις ήδη στη beauty ρουτίνα σου. Το μηλόξυδο όμως, εκτός από την επιδερμίδα, προσφέρει σημαντικά οφέλη και στα μαλλιά μας. Ποια είναι τα πιο σημαντικά; Γιατί αξίζει τον κόπο να το εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου ξεβγάζοντάς τα με αυτό; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

Τα oφέλη που έχει το μηλόξυδο στα μαλλιά μας
Αφαιρεί τα υπολείμματα προϊόντων που έχουν μείνει στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά
Το μηλόξυδο περιέχει μέταλλα, αμινοξέα και λιπαρά οξέα που απομακρύνουν ήπια τα συσσωρευμένα υπολείμματα προϊόντων styling από τα μαλλιά. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να το συναντήσεις στη σύνθεση αρκετών προϊόντων για τα μαλλιά. Μ΄ αυτόν τον τρόπο ενισχύει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Επαναφέρει την ισορροπία στο pH
Αυτά τα ίδια μέταλλα, αμινοξέα και λιπαρά οξέα που αναφέρονται παραπάνω, συμβάλλουν επίσης στην αποκατάσταση του φυσικού pH των μαλλιών σας.

Ενισχύει τη λάμψη των μαλλιών
Ποιος θα πει όχι σε πιο λαμπερά και απαλά μαλλιά; Ρητορικό το ερώτημα. Τα μέταλλα, τα αμινοξέα και τα λιπαρά οξέα που περιέχει το μηλόξυδο σφραγίζουν τα λέπια της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν ακόμη πιο λαμπερά.

Δρα κατά της πιτυρίδας
Το μηλόξυδο, λειτουργεί κατά της υπερβολικής λιπαρότητας, βοηθώντας στο βαθύ καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής, αλλά και στην καταπολέμηση της πιτυρίδας. Παράλληλα, ανακουφίζει από τη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti