Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα: Διατροφικά tips για ένα φυσικό reboot στον οργανισμό σου

Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2022 14:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα: Διατροφικά tips για ένα φυσικό reboot στον οργανισμό σου

Μετά το Πάσχα, μετά τα οικογενειακά και τα φιλικά τραπέζια, μπορεί να νιώθουμε φούσκωμα και μια ανάγκη για να ανακάμψουμε από την κραιπάλη των ημέρων. Η φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία μας. Αποτοξίνωση όμως, δεν σημαίνει εξαντλητικές δίαιτες και μαντζούνια. Δες τι μπορείς να αλλάξεις στη διατροφή και στην καθημερινότητά σου για ένα φυσικό reboot στον οργανισμό σου.

Λιγότερο αλκοόλ
O περιορισμός ή η πλήρης αποχή από το αλκοόλ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσεις τη φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού σου. Οι υγειονομικές αρχές συνιστούν περιορισμό της πρόσληψης αλκοόλ σε ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες.

Η αξία του ύπνου στην αποτοξίνωση
Η εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού ύπνου είναι απαραίτητη για την υγεία μας, αλλά και για την ενίσχυση του φυσικού μηχανισμού αποτοξίνωσης.
Ο ύπνος επιτρέπει στον εγκέφαλό μας να αναδιοργανωθεί και να επαναφορτιστεί, καθώς και να απομακρύνει τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια από αυτά τις τοξίνες είναι μια πρωτεΐνη, η οποία συνδέεται με τη ανάπτυξη της νόσου του Alzheimer.

Περισσότερο νερό για αποτοξίνωση
Το νερό κάνει πολύ περισσότερα από το να σε ξεδιψάει. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός, λιπαίνει τις αρθρώσεις, βοηθά την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών και αποτοξινώνει το σώμα απομακρύνοντας άχρηστα προϊόντα.

Λιγότερη ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα
Η ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα θεωρούνται «η ρίζα του κακού» για πολλά προβλήματα της δημόσιας υγείας. Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης και επεξεργασμένων τροφίμων έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία και άλλες χρόνιες ασθένειες, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και ο διαβήτης.

Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα σας από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Το σώμα σας παράγει φυσικά ελεύθερες ρίζες για κυτταρικές διαδικασίες, όπως η πέψη. Ωστόσο, το αλκοόλ, το τσιγάρο, η κακή διατροφή και η έκθεση σε ρύπους μπορούν να παράγουν υπερβολικές ελεύθερες ρίζες.

Λιγότερο αλάτι περισσότερη αποτοξίνωση
Για πολλούς, η αποτοξίνωση είναι ένα μέσο αποβολής της περίσσειας νερού στον οργανισμό. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, μπορεί να κάνει το σώμα μας να κατακρατήσει περίσσεια υγρών. Αυτή η υπερβολική συσσώρευση υγρών μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και να μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα στα ρούχα μας.
Αν και μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, η αύξηση της πρόσληψης νερού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξαλείψεις την κατακράτηση υγρών, από την υπερβολική κατανάλωση αλατιού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν καταναλώνουμε πολύ αλάτι και όχι αρκετό νερό, το σώμα μας απελευθερώνει μια αντιδιουρητική ορμόνη, η οποία εμποδίζει την ούρηση – αποτοξίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti