Γιατί νιώθεις κάψιμο στην ευαίσθητη περιοχή μετά το σεξ;

Πέμπτη, 28 Απρίλιος 2022 15:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γιατί νιώθεις κάψιμο στην ευαίσθητη περιοχή μετά το σεξ;

Όταν σκέφτεσαι καλό σεξ, πιθανότατα οι σκέψεις σου δεν περιλαμβάνουν πόνο. Και δεν εννοούμε έναν σέξι τύπο πόνου. Εννοούμε ένα άβολο και σίγουρα λάθος είδος πόνου. Γιατί ενώ το σεξ μπορεί (και πρέπει) να είναι πολλά πράγματα, το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να είναι, είναι οδυνηρό. Δυστυχώς, η πλειονότητα των γυναικών μπορεί να βιώσουν πόνο κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ. Η επώδυνη σεξουαλική επαφή – συμπεριλαμβανομένου του κολπικού καψίματος μετά το σεξ – είναι αρκετά συχνή. 

Το αίσθημα καύσου μετά το το σεξ είναι μια αρκετά κοινή πάθηση που μπορεί σίγουρα να αντιμετωπιστεί. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να το προκαλέσουν, πολλά από τα οποία δεν απαιτούν ειδική διάγνωση.

Θα μπορούσε να είναι από τα sex toys
Προφανώς, η ενσωμάτωση σεξουαλικών παιχνιδιών για κάθε είδους διασκέδαση -συντροφική ή ατομική, είναι αδιαπραγμάτευτη επιλογή σου. Αλλά αν νιώθεις κάποιου είδους αίσθηση καψίματος, ο ένοχος μπορεί να είναι ένα sex toy που χρησιμοποιείς.

Θα μπορούσε να είναι το εσώρουχό σου
Τα στρινγκ ή τα κακής ποιότητας εσώρουχα, μπορεί να ερεθίσουν το άνοιγμα του κόλπου και να οδηγήσουν σε ερεθισμό και φλεγμονή. Η χρόνια φλεγμονή μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπερανάπτυξη βακτηρίων, η οποία μπορεί με τη σειρά της να προκαλέσει μόλυνση του κόλπου ή της ουροδόχου κύστης.

Θα μπορούσε να σχετίζεται με το άγχος
Το άγχος μπορεί να επηρεάσει πολλές από τις λειτουργίες του σώματός σου, συμπεριλαμβανομένων των ορμονών σου, και ως εκ τούτου, τη φυσική λίπανση του κόλπου. Και όταν κάνεις σεξ χωρίς την κατάλληλη λίπανση, αυτή η ξηρότητα μπορεί να προκαλέσει αίσθημα καψίματος στην ευαίσθητη περιοχή.

Θα μπορούσε να είναι από τα ταμπόν
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η χρήση ταμπόν θα μπορούσε να προκαλέσει κολπικό πόνο ή ερεθισμό. Εάν δεν τοποθετείς σωστά το ταμπόν, μπορεί να αισθανθείς ένα αίσθημα καύσου. Εάν ο κόλπος σου είναι επίσης πιο ξηρός από τον μέσο όρο, θα μπορούσε επίσης να κάνει τη χρήση ταμπόν, εξαιρετικά άβολη.

Ερεθισμός από προφυλακτικά ή λιπαντικό
Ορισμένων προφυλακτικά ή λιπαντικά, μπορεί επίσης να κρύβονται πίσω από το αίσθημα καύσου στην ευαίσθητη περιοχή. Απόφυγε οποιοδήποτε λιπαντικό περιέχει γλυκερίνη, εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα. Υπάρχουν επίσης πολλές διαθέσιμες επιλογές όσον αφορά τα προφυλακτικά. Ακόμη και άτομα χωρίς αλλεργίες στο λάτεξ, μπορεί να είναι ευαίσθητα σε αυτό το υλικό, οπότε μην διστάζεις να δοκιμάσεις άλλες επιλογές.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti