Οι 5 πιο λανθασμένες σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας

Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2022 12:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι 5 πιο λανθασμένες σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας

Οι σκέψεις μας είναι αυτές που καθορίζουν τις πράξεις μας, την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και την εξέλιξή μας. Αυτό είναι κάτι που οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουμε. Ήξερες, όμως, ότι υπάρχει ολόκληρη επιστημονική έρευνα γύρω από αυτό;

Υπάρχει ένα μέρος του εγκεφάλου μας που ονομάζεται δικτυωτό σύστημα ενεργοποίησης (RAS) και φιλτράρει περισσότερα από 2 εκατομμύρια δεδομένα κάθε μέρα, ενεργοποιώντας μοτίβα συμπεριφοράς που επικεντρώνονται γύρω από τις σκέψεις και την αυτοπεποίθησή μας.

Εάν το μυαλό μας κυριαρχείται από αμφιβολία για τον εαυτό μας και αρνητική αυτο-ομιλία, το σύστημα RAS θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να υλοποιήσει αυτές τις σκέψεις. Εάν, όμως, αντικαταστήσουμε αυτές τις σκέψεις με θετικές πεποιθήσεις, τότε όλη μας η ζωή θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Παρακάτω θα βρεις τις 5 πιο κοινές λανθασμένες σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας, αλλά και πώς να τις αντικαταστήσεις με θετικές.

#1. «Γιατί το έκανα αυτό;»
Αντικατάστησε αυτή τη σκέψη με την εξής πεποίηθηση: «Τα λάθη είναι μέσα στη ζωή και όσο μεγαλώνω μαθαίνω και ωριμάζω μέσα από αυτά».

#2. «Δεν είμαι αρκετή»
Αντίθετα, πες στον εαυτό σου: «Είμαι πολύ καλή και γεννημένη για να καταφέρω σπουδαία πράγματα».

#3. «Είμαι αποτυχημένη. Πάντα τα κάνω "θάλασσα"»
Αντικατάστησε αυτή την αρνητική σκέψη λέγοντας στον εαυτό σου: «Αναγνωρίζω κάθε λάθος ως μια ευκαιρία να μάθω και να έρθω ένα βήμα πιο κοντά στις πραγματικές μου δυνατότητες».

#4. «Δεν έχω χρόνο για να ασχοληθώ με τον εαυτό μου»
Αντίθετα, πες στο εαυτό σου: «Το σώμα και το μυαλό μου είναι τα σημαντικότερα πράγματα που έχω και πρέπει να τα φροντίζω».

#5. «Έχω χάσει το νόημα της ζωής μου»
Αντίθετα, σκέψου το εξής : «Πηγαίνω παρακάτω και θέτω νέους στόχους!».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti