Οι φυσικοί τρόποι για να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου

Tzakas
Τρίτη, 05 Ιούλιος 2022 18:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι φυσικοί τρόποι για να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου

Υπάρχουν εκείνα τα κορίτσια που αλλάζουν συχνά το χρώμα των μαλλιών τους και που επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα το κομμωτήριο. Είναι κι εκείνες, όμως, που δεν θέλουν να επέμβουν στο φυσικό χρώμα των μαλλιών τους με τεχνητό τρόπο και προτιμούν ή να μην το κάνουν καθόλου ή να δοκιμάσουν υλικά που βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας.

Αν κι εσύ είσαι σε αυτήν την κατηγορία που δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις βαφή μαλλιών, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να δεις πώς με χαμομήλι, αλάτι, μηλόξυδο και χυμό λεμονιού μπορείς να ξανοίξεις τα μαλλιά σου.

Χυμός λεμονιού
Το λεμόνι φωτίζει τα μαλλιά όταν το κιτρικό οξύ, που υπάρχει στον χυμό λεμονιού, θερμαίνεται στον ήλιο και αποδυναμώνει τη χρωστική ουσία από το στέλεχος της τρίχας. Στύψε μερικά λεμόνια σε ένα μπουκάλι με σπρέι, ψέκασε τα μαλλιά σου και κάθισε στο φως του ήλιου αφήνοντας τον χυμό λεμονιού να στεγνώσει καλά πάνω στην τρίχα σου.

Μηλόξυδο
Ακριβώς όπως ο χυμός λεμονιού, έτσι και το μηλόξυδο αποδυναμώνει τη χρωστική ουσία της τρίχας και κατ’ επέκταση την ξανοίγει. Αν θέλεις ζεστούς τόνους στα μαλλιά σου χρησιμοποίησε μηλόξυδο, ενώ αν θες να τα ανοίξεις αλλά να έχεις ψυχρούς τόνους, προτίμησε το λευκό ξύδι. Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι νερό με 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και τον χυμό από 1/2 λεμόνι. Ρίξε το μείγμα ομοιόμορφα σε βρεγμένα μαλλιά και κάθισε έτσι για 15-20 λεπτά. Στέγνωσε τα μαλλιά σου με πιστολάκι ή βγες στον ήλιο για να πάρουν θερμότητα. Μετά λούσου και θα δεις αρκετή διαφορά στο χρώμα των μαλλιών σου.

Χαμομήλι
Με το χαμομήλι το ξάνοιγμα στα μαλλιά είναι πολύ διακριτικό. Βράσε 3 φακελάκια χαμομηλιού σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Τοποθέτησε το χαμομήλι στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει, λούσε τα μαλλιά και κάνε μασάζ μέχρι τις ρίζες. Στέγνωσε με το πιστολάκι για 1-2 λεπτά. Μετά λούσου και απόλαυσε τα ξανοιγμένα μαλλιά σου.

Αλάτι
Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι τα μαλλιά γίνονται πιο ανοιχτά όταν περνάς χρόνο στην παραλία; Αυτό συμβαίνει, επειδή το αλάτι σε συνδυασμό με τον ήλιο έχουν μια φυσική επίδραση λεύκανσης στα μαλλιά. Ανακάτεψε μια κουταλιά θαλασσινό αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε το ως σπρέι μαλλιών για φυσικά beachy waves ή ρίξε το μείγμα σε βρεγμένα μαλλιά και άσε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti