Το λάθος που κάνεις το καλοκαίρι με τα καλλυντικά σου

Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2022 18:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το λάθος που κάνεις το καλοκαίρι με τα καλλυντικά σου

Καλοκαίρι-καύσωνας και καλλυντικά. Είμαι σίγουρη πως σε καμία περίπτωση δεν θέλεις να βρεις τα καλλυντικά μέσα στο νεσεσέρ σου λιωμένα ή με αλλοιωμένη σύνθεση, γι’ αυτό, εκτός όλων των άλλων πραγμάτων που αφορούν τη χρήση και τις ιδιότητές τους, θα πρέπει να προσέχεις πολύ τα σημεία που τα αποθηκεύεις, αν θέλεις να τα βρεις όπως τα άφησες.

Σε ποια σημεία δεν πρέπει να αφήνεις τα καλλυντικά σου;

Τα σημεία SOS για τα καλλυντικά σου:
Κοντά στο παράθυρο του σπιτιού
Ο λόγος απλός. Η έντονη ηλιοφάνεια και η υψηλή θερμοκρασία που περνάει μέσα στο σπίτι από το παράθυρο, μπορεί σταδιακά να αλλοιώσει την ποιότητα της σύστασης πολλών καλλυντικών προϊόντων όπως κρέμες, λοσιόν ακόμη και του αρώματός σου. Προτίμησε, λοιπόν να διατηρείς τα καλλυντικά σου σε ένα πιο σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Στο αυτοκίνητο
Μετά το «σε κάθε τσάντα μου θα βρεις», το αυτοκίνητο είναι το επόμενο σημείο πιο κοινό σημείο που ξεχνάμε- αφήνουμε τα καλλυντικά μας οι περισσότερες (κάποιες ακόμη και σκόπιμα, για το ρετουσάρισμα της τελευταίας στιγμής). Τα κραγιόν, οι κάθε λογής κρέμες, οι μάσκαρα, τα μολύβια ματιών και χειλιών είναι οι «συνήθεις» ύποπτοι. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς πάντα είναι πως η έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα τώρα, το καλοκαίρι, μπορεί να αλλοιώσει τη σύνθεσή τους.

Στο ψυγείο
Από την άλλη πλευρά, το ψυγείο, δεν είναι πάντα η ιδανική λύση αποθήκευσης των καλλυντικών σου. Όπως οι υψηλές, έτσι και οι αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να συμβάλλουν στην αλλοίωση/ αλλαγή της σύστασης, αλλά και στο να χάσουν την έντασή τους κάποια καλλυντικά προϊόντα.

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti