Ποσό συχνά πρέπει να πλένεις τις πετσέτες σου, σύμφωνα με τους ειδικούς

Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2022 18:51 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ποσό συχνά πρέπει να πλένεις τις πετσέτες σου, σύμφωνα με τους ειδικούς

Το πόσο συχνά πρέπει να πλένονται οι πετσέτες για να είναι καθαρές αλλά και για να παραμείνουν αφράτες, είναι μια αναπάντητη ερώτηση για πολλούς από εμάς.

Από τη μια, το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να επηρεάσει τις ίνες τους και κατ’ επέκταση τα επίπεδα απορροφητικότητάς τους, κάνοντάς τΙς πιο τραχιές και καθόλου ευχάριστες στην υφή. Από την άλλη, το να μην πλένεις συχνά τις πετσέτες είναι ανθυγιεινό και αναιρεί την έννοια και τον σκοπό του μπάνιου. Κάθε φορά που θα σκουπίζεσαι με την πετσέτα, δηλαδή, θα μεταφέρεις νεκρά κύτταρα δέρματος αντί να καθαρίζεσαι, ενώ με την ύπαρξη υγρασίας, δημιουργούνται συνθήκες για ανάπτυξη βακτηρίων.

Για να μην κάνεις, λοιπόν, ό,τι σου κατέβει και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για το όποτε πρέπει να πλύνεις τις πετσέτες σου, οι ειδικοί έχουν την απάντηση.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τις πετσέτες, ανάλογα με το είδος τους
Η συχνότητα με την οποία πρέπει να πλένεις την πετσέτα του μπάνιου, εξαρτάται από το πόσο συχνά κάνεις ντους ή μπάνιο», εξηγεί η towel expert, Lucy Ackroyd. «Ωστόσο, θα πρότεινα να πλένετε τη βασική πετσέτα μετά από 3 χρήσεις. Αυτό αποφεύγει τη συσσώρευση βακτηρίων», συνεχίζει.

«Το πόσες φορές πρέπει να πλένεις την πετσέτα των χεριών σου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που μένουν στο σπιτι. Σε γενικότερα πλαίσια, θα συνιστούσα να τις αλλάζετε και να πλένετε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, προκειμένου να αποφεύγεται η εξάπλωση μικροβίων», αναφέρει μια άλλη ειδικός στο Woman & Home.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Καθαρισμού προτείνει επίσης ότι «οι πετσέτες μπάνιου πρέπει να είναι κρεμασμένες για να στεγνώνουν μεταξύ των χρήσεων και να πλένονται μετά από 3 έως 5 κανονικές χρήσεις». Αυτές οι «κανονικές χρήσεις», αναφέρονται στη συχνότητα με την οποία χρησιμοποιεί κανείς την πετσέτα στην καθημερινότητά του αλλά και τον τρόπο που τη χρησιμοποιεί, ανάλογα με τις συνήθειές του. Για παράδειγμα, εάν κάνεις έντονη σωματική άσκηση και ιδρώνεις, θα πρέπει να την πλένεις πιο συχνά. Παρομοίως, εάν μένεις σε σπίτι με περισσότερα άτομα που μοιράζονται την ίδια πετσέτα χεριών, θα πρέπει να την πλένεις και αυτή πιο συχνά.

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti