Ο λόγος που φριζάρουν τα μαλλιά σου

Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2022 18:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο λόγος που φριζάρουν τα μαλλιά σου

Ανοίγοντας το κεφάλαιο φριζάρισμα, όπου η υγρασία μπορεί να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά δεν είναι η μόνη που το προκαλεί. Ιδιαίτερα δε, αν έχεις λεπτά μαλλιά ή αρκετές φύτρες.
Και επειδή δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον καιρό και την υγρασία, υπάρχουν μερικές κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε σε καθημερινή βάση προκειμένου να το μειώσουμε ή αν όχι, να το αποφύγουμε τελείως. Η καλή αρχή, λοιπόν, γίνεται ήδη από το μπάνιο και τη θερμοκρασία του νερού. Ναι, καλά διαβάζεις, τη θερμοκρασία του νερού που λούζεις τα μαλλιά σου.

Γιατί πρέπει να αποφύγεις το πολύ ζεστό νερό στα μαλλιά
Εάν υπάρχει ένας βασικός κανόνας που ορκίζονται σχεδόν όλοι οι κομμωτές, είναι η «σωστή» θερμοκρασία του νερού κατά το λούσιμο των μαλλιών. Όπου «σωστή» θερμοκρασία σημείωσε το να αποφεύγεις να λούζεσαι με ζεστό- πολύ ζεστό νερό. Με αυτό τον τρόπο, όπως και στο δέρμα, μπορεί να προκληθεί ερεθισμός και αφυδάτωση στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ παράλληλα, η τρίχα είναι πιο επιρρεπής στο φριζάρισμα, μιας και τα λέπια της μένουν ανοιχτά.

Φυσικά, δεν είναι μόνο το νερό. Στο μπάνιο, πρέπει δίνεις εξίσου μεγάλη προσοχή στη σειρά περιποίησης που θα επιλέξεις. Γι’ αυτόν τον λόγο, φρόντισε η σειρά που χρησιμοποιείς να περιέχει ενυδατικά συστατικά που θα συμβάλλουν στη θρέψη και τη βαθιά ενυδάτωση, προστατεύοντάς τα ακόμη περισσότερο από το φριζάρισμα και την υγρασία.

Extra tip
Τώρα, αν δεν μπορείς να αλλάξεις τη συνήθειά σου να λούζεσαι με ζεστό νερό, φρόντισε να χρησιμοποιείς στη συνέχεια, πάντα conditioner στα μαλλιά σου και να το ξεβγάζεις με κρύο νερό, καθώς σφραγίζει τα λέπια της τρίχας και κάνει τα μαλλιά να δείχνουν πιο λαμπερά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti