3 βήματα για να φροντίσεις την επιδερμίδα σου μετά το καλοκαίρι

Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2022 18:27 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
3 βήματα για να φροντίσεις την επιδερμίδα σου μετά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έφυγε, το καλοκαίρι πάει. Αφού χορτάσαμε βουτιές, στιγμές κάτω από τον ήλιο και φρέσκο ψάρι σε μικρά νησιά του χάρτη, επιστρέψαμε στην πόλη. Και με τον ερχομό του Σεπτεμβρίου, έφτασε η στιγμή να δώσουμε την απαραίτητη φροντίδα στην επιδερμίδα του σώματός μας.

Μετά τα μαλλιά, το σώμα είναι το αμέσως επόμενο που εκτίθεται και ταλαιπωρείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η υπερβολική ζέστη, το αλάτι της θάλασσας, οι ώρες κάτω από τον ήλιο, είναι κάποιες από τις αιτίες που οδηγούν στην ξηρότητα και την αφυδάτωση. Αυτό που χρειάζεται τώρα το σώμα σου είναι κατάλληλη φροντίδα και σωστό pampering. Θα το καταφέρεις μέσα σε τρία απλά βήματα. Ξεκινάμε.

3 βήματα για να φροντίσεις την επιδερμίδα στο σώμα σου μετά το καλοκαίρι
Η απολέπιση είναι το παν
Πριν εφαρμόσεις την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα ήπιο scrub σώματος. Θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα αφήσει την επιδερμίδα σου καθαρή. Αρκεί να το χρησιμοποιείς μία με δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Πες «ναι» σε ένα αφρόλουτρο με ενυδατικές ιδιότητες
Αφού έχεις καθαρίσει την επιδερμίδα σου έφτασε η στιγμή του ντους. Όπως έχουμε ξαναγράψει εδώ στη στήλη ομορφιάς του LadyLike, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιλέγεις τυχαία ένα αφρόλουτρο. Ειδικά μετά το καλοκαίρι, χρειάζεσαι ένα που θα σου προσφέρει extra ενυδάτωση.

Δώσε στην επιδερμίδα σου την απαραίτητη ενυδάτωση
Η ενυδάτωση είναι φυσικά το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα. Καθώς η επιδερμίδα σου έχει εκτεθεί στον ήλιο και πιθανότητα έχει ξεφλουδίσει χρειάζεσαι ένα θρεπτικό body butter. Άπλωσε πάνω σου μια γενναία ποσότητα και μην ξεχνάς να το εφαρμόζεις έπειτα από κάθε ντους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση