Συμβουλές για να μακρύνεις τα μαλλιά σου γρήγορα

Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2022 18:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συμβουλές για να μακρύνεις τα μαλλιά σου γρήγορα

Ίσως αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να καταφέρεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα. Βοηθάει κάποιο προϊόν; Μπορούν οι διατροφικές αλλαγές να επιταχύνουν την ανάπτυξη τους; Και τι γίνεται με τα φάρμακα ή τις θεραπείες;

Πώς μπορείς, λοιπόν, να μακρύνεις πιο γρήγορα τα μαλλιά σου;
Fan fact: Γεννιόμαστε με όλους τους θύλακες τρίχας που θα αποκτήσουμε σε όλη μας τη ζωή, συμπεριλαμβανομένων περίπου 80.000 έως 120.000 θυλάκων στο τριχωτό του κεφαλιού. Επίσης, καθημερινά, χάνουμε περίπου 100 τρίχες την ημέρα.

Τι μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να μακρύνουν;
Αύξησε τις ποσότητες πρωτεΐνης στη διατροφή σου. Όπως είδαμε εάν η διατροφή σου είναι αυστηρά περιοριστική, τα μαλλιά δεν θα αναπτυχθούν και μπορεί να εμφανιστεί τριχόπτωση. Η κατανάλωση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής, με επαρκή πρόσληψη πρωτεΐνης, είναι σημαντική για την καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Γενικά, οι ειδικοί συνιστούν 50 γραμμάρια πρωτεΐνης ή περισσότερο την ημέρα.

Δοκίμασε αιθέρια έλαια
Τα αιθέρια έλαια όχι μόνο μυρίζουν ωραία, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των μαλλιών. Επιστημονική μελέτη, διαπίστωσε ότι μετά από τρεις μήνες, η τοπική εφαρμογή του ελαίου από σπόρους κολοκύθας, αύξησε σημαντικά την αναγέννηση των μαλλιών σε συμμετέχοντες με γυναικεία τριχόπτωση.

Άλλη επιστημονική έρευνα, έδειξε επίσης ότι το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό με τη μινοξιδίλη, στην αποκατάσταση της ανάπτυξης των μαλλιών. Και πάλι, απαιτείται πρόσθετη έρευνα για να υποστηρίξει αυτό το εύρημα. Άλλα αιθέρια έλαια όπως το έλαιο μέντας, το έλαιο jojoba και το έλαιο λεβάντας, δείχνουν επίσης πολλά υποσχόμενα για την πρόληψη της τριχόπτωσης.

Δοκίμασε προϊόντα με καφεΐνη
Όλοι γνωρίζουμε ότι η καφεΐνη μπορεί να δώσει μια ώθηση ενέργειας στον οργανισμό μας. Αντίστοιχα, η τοπική χρήση της, έχει αποδειχθεί ότι δίνει ώθηση και στην ανάπτυξη των μαλλιών. Η έρευνα δείχνει ότι η καφεΐνη σε προϊόντα, όπως τα σαμπουάν και τα μαλακτικά μαλλιών, μπορεί να αποτρέψει την τριχόπτωση εξίσου αποτελεσματικά με τις θεραπείες που βασίζονται σε φάρμακα. Η καφεΐνη μπορεί να προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών, διεγείροντας τον μεταβολισμό και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti