3 συχνά λάθη στο μπάνιο που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις

Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2022 18:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
3 συχνά λάθη στο μπάνιο που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις

Κάποια rituals έχουν γίνει δεύτερη φύση μας, σε σημείο που δεν πάει ο νους μας πως υπάρχει περιθώριο λάθους. Το μπάνιο είναι ένα από αυτά. Ανοίγεις το ντους, ρυθμίζεις τη θερμοκρασία, στέκεσαι κάτω από το νερό, βάζεις αφρόλουτρο/ σαπούνι, παίρνεις το σφουγγάρι, πλένεις το σώμα σου, βγαίνεις από το ντους…σωστά;

Κι ενώ τα πράγματα δείχνουν/ ακούγονται πολύ απλά, στην πραγματικότητα, τα λάθη είναι πολύ περισσότερα! Από τη λάθος θερμοκρασία στο ντους έως το πλύσιμο του προσώπου μέσα στο μπάνιο! Μην αγχώνεσαι όπως πάντα, είμαστε εδώ μ’ όλες τις λύσεις.

-Πολύ ζεστό νερό
Μπορεί ειδικά τώρα το χειμώνα, ένα μπάνιο με πολύ ζεστό νερό να είναι αυτό που σε χαλαρώνει, αλλά η επιδερμίδα σου δεν περνάει το ίδιο καλά. Το ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα μιας και αφαιρεί τα φυσικά έλαια που διασφαλίζουν με τη σειρά τους την απαραίτητη υγρασία. Αποτέλεσμα; Το δέρμα να γίνεται πιο ξηρό, σκασμένο ή να ερεθίζεται εύκολα. Η λύση είναι απλή: Κάνε μπάνιο με χλιαρό νερό. Η επιδερμίδα σου θα σ’ ευγνωμονεί!

-Δεν αλλάζεις σφουγγάρι
Αν αναρωτιέσαι ακόμη ποια ήταν η τελευταία φορά που άλλαξες σφουγγάρι στο μπάνιο σου, μάλλον αυτή είναι η ιδανικότερη αφορμή να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς ένα καινούργιο! Κι αυτό γιατί το ζεστό περιβάλλον και η υγρασία που υπάρχει μέσα στο μπάνιο ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων. Αν λοιπόν χρησιμοποιείς φυσικό σφουγγάρι, θα πρέπει να έχεις στο νου σου να το αλλάζεις κάθε 3-4 εβδομάδες. Plus: Μετά από κάθε μπάνιο φρόντιζε να το κρεμάς/ αποθηκεύεις σ’ ένα μέρος χωρίς υγρασία εφόσον είναι εντελώς στεγνό.

-Συνδυάζεις το μπάνιο με τον καθαρισμό του προσώπου σου
Μπορεί να σκέφτεσαι πως μ’ αυτό τον τρόπο γλιτώνεις χρόνο καθημερινά, όμως, το να συνδυάσεις τον καθαρισμό του προσώπου σου με το μπάνιο, μπορεί να αποβεί μοιραίο για την επιδερμίδα του προσώπου σου. Κι αυτό γιατί, όπως είπαμε παραπάνω, το ζεστό νερό στο μπάνιο αφυδατώνει την επιδερμίδα, επηρεάζοντας τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος, απομακρύνοντας όλα τα φυσικά έλαια που συμβάλλουν στην ενυδάτωσή του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα εκτός από κοκκινίλες και ερεθισμούς, να εμφανίζει έντονη ξηρότητα. Αντί αυτού, καλό είναι να πλένεις το πρόσωπό σου εκτός μπάνιου, με χλιαρό προς κρύο νερό και πάντα με τα κατάλληλα προϊόντα!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti