Ξέρεις γιατί πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου με κρύο νερό;

Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2022 18:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξέρεις γιατί πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου με κρύο νερό;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό και χαλαρωτικό από το ζεστό, ακόμη και καυτό, νερό τον χειμώνα. Ειδικά όταν ξυπνάς το πρωί και βγαίνεις από τα ζεστά σκεπάσματά σου τρεμουλιάζοντας από το κρύο, το μόνο που θέλεις είναι να καθαρίσεις το πρόσωπό σου με πολύ ζεστό νερό για να… πάει καλά η μέρα σου. Είναι, όμως, αυτό που κάνεις το σωστό; Όχι, δεν είναι!

Μπορεί το ζεστό νερό να είναι υπέροχο και να σε «ξυπνά» γλυκά, όμως δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το δέρμα σου. Κι αυτό, γιατί απομακρύνει από το δέρμα τα φυσικά έλαιά του, προκαλεί ξηρότητα, φαγούρα και τελικά αφυδάτωση. Και ξέρεις ποια είναι τα αποτελέσματα της αφυδάτωσης; Οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως το να πλένεις το πρόσωπό σου με ζεστό ή καυτό νερό μπορεί να οδηγήσει την επιδερμίδα σου σε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Αντ’ αυτού, λοιπόν, θα πρέπει να καθαρίζεις κάθε πρωί την επιδερμίδα σου με κρύο νερό.

Βλέπεις, το κρύο νερό μπορεί να αποδειχθεί βάλσαμο για το δέρμα σου μιας και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, σφίγγει την επιδερμίδα και προσφέρει δροσερή λάμψη σε χρόνο dt. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως πολλές Hollywood stars κρατούν σαν φυλαχτό αυτό το beauty tip και το εφαρμόζουν σε καθημερινή βάση. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σηκωθείς έτοιμη να ρίξεις ζεστό νερό στο πρόσωπό σου, ξανασκέψου το! Γύρισε τη βρύση στο κρύο νερό και απλά περίμενε να δεις το λαμπερό αποτέλεσμα του προσώπου σου στον καθρέφτη σου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti