Η περίοδος των εορτών αυξάνει τη λίμπτιντο;

Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2022 18:25 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η περίοδος των εορτών αυξάνει τη λίμπτιντο;

«Παρά το δυσμενές κλίμα που επικρατεί λόγων της πανδημίας του COVID-19, ευτυχώς  έχουμε διαπιστώσει πως οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, «αυξάνει» τις εγκυμοσύνες και αυτό δεν οφείλεται σε κανέναν άλλο λόγο, πλην της γενικής ευφορίας που υπάρχει αυτές τις μέρες, στη γενική χαλάρωση, τις αργίες, τα αναμμένα τζάκια, το κόκκινο κρασί και τα πολλά πικάντικα εδέσματα, αλλά και τα γλυκά με τα οποία στολίζεται παραδοσιακά το εορταστικό τραπέζι», τονίζει ο  Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών,  Νικόλαος Σκαρτάδος.

Αν λοιπόν η ευχή σας προς τον Άγιο Βασίλη είναι το 2022 να σφίξετε στην αγκαλιά σας το δικό σας παιδί, η περίοδος είναι κατάλληλη, αρκεί οι υποψήφιες μανούλες να έχουν κατά νου ορισμένα πράγματα που θα προφυλάξουν τόσο τις ίδιες, όσο και το έμβρυο που ενδεχόμενα θα αποτελέσει το νέο μέλος της οικογένειας.

Τα ρεβεγιόν και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι γνωστό πως και φέτος θα είναι υπό το κράτος των μέτρων προφύλαξης, των προαιρετικών διαγνωστικών tests αλλά και την κατά το δυνατόν αποφυγή υπερβολικά στενών επαφών με καλεσμένους.

«Ο λόγος είναι ως γνωστόν, το… πάρτι που συνήθως κάνει ο κορωνοϊός όταν συγκεντρώνονται πολλά άτομα και ανταλλάσσουν αγκαλιές και φιλιά», προσθέτει ο κ. Σκαρτάδος.

«Παράλληλα», συνεχίζει, «αύξηση της λίμπιντο ναι, οι γυναίκες όμως που επιθυμούν αυτή η περίοδος να συνδυαστεί με το ευτυχέστερο γεγονός της ζωής τους, πρέπει να μην ξεχνούν πως στη συνέχεια  τα τσουγκρίσματα των ποτηριών θα πρέπει να γίνονται με μέτρο και φυσικά θα πρέπει να είναι φειδωλές στο γέμισμα του πιάτου τους, γιατί ο μύθος που θέλει τις εγκύους να ‘’τρώνε για δύο’’, απλά είναι μύθος».
 

Η λάμψη των Χριστουγέννων είναι βέβαιο ότι θα δώσει το δικό της φως τόσο στις γυναίκες που φέρνουν ήδη στα σπλάχνα τους το τρυφερό τους βλαστάρι, όσο και σ’ εκείνες που αυτές οι μέρες θα αποτελέσουν την απαρχή αυτού του τόσο μοναδικού ταξιδιού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti