3 βασικά πράγματα που δεν ξέρεις για τα σπυράκια σου

Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2023 18:53 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
3 βασικά πράγματα που δεν ξέρεις για τα σπυράκια σου

Δεν είναι μόνο η επιδερμίδα σου που βλέπεις να αλλάζει. Η ψυχολογία και η διάθεση παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στα κεφάλαια ακμή και σπυράκια, δύο από τις πιο αληθινές skincare ανησυχίες, στη ζωή μιας γυναίκας.
Οι αιτίες που προκαλούν την εμφάνισή τους, πολλές. Εξίσου πολλές και οι λύσεις, αλλά και οι μύθοι που κυκλοφορούν σχετικά με την ακμή και τα σπυράκια. Πριν αγοράσεις, λοιπόν, το ένα ή το άλλο προϊόν που θα δεις καλό είναι αρχικά να ξέρεις μερικά πράγματα και φυσικά, να συμβουλευτείς τη γνώμη του δερματολόγου σου πριν την οποιαδήποτε χρήση προϊόντος.

Δεν κάνουν όλα τα συστατικά που καταπολεμούν την ακμή, το ίδιο πράγμα
Στην προσπάθεια να μειώσεις τα σπυράκια σου, το να προσθέσεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, ένα σωρό προϊόντα με οξέα που έχεις διαβάσει πως δρουν κατά της ακμής, όχι μόνο δεν θα βοηθήσει, αλλά μπορεί να κάνει και τα πράγματα χειρότερα.

Για παράδειγμα, το σαλικυλικό οξύ εισχωρεί και καθαρίζει τους πόρους, μειώνει τα λευκά και μαύρα στίγματα και τα «κλασικά» σπυράκια, το αζελαϊκό οξύ καταπραΰνει τη φλεγμονή και την ερυθρότητα, «σκοτώνει» τα βακτήρια και είναι καλύτερο για την κυστική και τη ροδόχρου ακμή, το υπεροξείδιο του βενζολίου καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν ακμή, έχει σμηγματορρυθμιστική δράση και είναι καλύτερο για τα πιο φλεγμονώδη σπυράκια.

Τα λάθη στον καθαρισμό
Ξέρεις πόσο σημαντικός είναι ο τακτικός καθαρισμός του προσώπου σου. Για την ακρίβεια είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Όπως έχουμε ξαναπεί, καθαρίζει το δέρμα από τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, απομακρύνοντας το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα, τα υπολείμματα καλλυντικών, τη σκόνη, τα βακτήρια, προετοιμάζοντας το δέρμα για τα επόμενα skincare προϊόντα.

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως πρέπει να το παρακάνει κανείς τόσο με την συχνότητα (υπερβολικός καθαρισμός) όσο και με τη χρήση πιο «σκληρών» προϊόντων καθαρισμού που περιέχουν συνθέσεις με «επιθετικούς» παράγοντες (πχ θειικά άλατα /θειικό νάτριο) που με την σειρά τους μπορεί να διαταράξουν τον φραγμό του δέρματος, οδηγώντας σε επιπλέον σπυράκια, ερεθισμούς και έξαρση ακμής. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν το προϊόν καθαρισμού είναι φαρμακευτικό. Γι’ αυτόν τον λόγο, προτίμησε πιο κρεμώδη προϊόντα χωρίς θειικά άλατα ακολουθώντας τη συμβουλή του δερματολόγου σου σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να τα εφαρμόζεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti