Τα μέρη που δεν πρέπει να αφήνεις το κινητό σου

Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2023 18:38 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα μέρη που δεν πρέπει να αφήνεις το κινητό σου

Πολυάριθμες μελέτες έχουν συνδέσει τη χρήση κινητών τηλεφώνων και συγκεκριμένα την ακτινοβολία που εκπέμπουν, με τον καρκίνο του εγκεφάλου, τους όγκους και αναπαραγωγικά προβλήματα. Παρά τις ανησυχίες των ειδικών, όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να πετάξουμε το τηλέφωνό μας στα σκουπίδια. Τι μπορούμε να κάνουμε; Μα φυσικά να πάρουμε ορισμένες απλές προφυλάξεις για την καλύτερη χρήση τους.

Στην τσέπη
Το να κρατάς το τηλέφωνό σου στην τσέπη σου μπορεί να φαίνεται λογικό, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να κάνεις περισσότερο κακό, παρά καλό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ίσως το χειρότερο μέρος για να αφήνεις το κινητό σου. Όταν τα κινητά είναι ενεργοποιημένα, συνδεδεμένα σε ασύρματο δίκτυο και τοποθετημένα σε μια τσέπη, η ακτινοβολία τους είναι 2 έως 7 φορές υψηλότερη, από ό,τι αν ήταν τοποθετημένα σε μια τσάντα ή μια θήκη.

Στο κρεβάτι ή κάτω από το μαξιλάρι
Το να κοιμάσαι με το κινητό «αγκαλιά» είναι κακή ιδέα για διάφορους λόγους. Πρώτον, το να κρατάς το τηλέφωνό σου κάτω από το μαξιλάρι, θα μπορούσε να δημιουργήσει θερμότητα και πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς, ειδικά εάν φορτίζει ή έχει κάποιο ελάττωμα.

Στην πρίζα
Το να αφήνεις το κινητό σου με τις ώρες στην πρίζα, ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτισμένο, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ίδια την μπαταρία. Δεν είναι ότι το τηλέφωνο «υπερφορτώνεται» με ρεύμα. Αλλά η συσσώρευση θερμότητας, από το να στοιβάζεις πράγματα πάνω του ή να το κρατάς κάτω από το μαξιλάρι, αυξάνει τη θερμοκρασία στη συσκευή και καταστρέφει την μπαταρία.

Στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου
Οι ακραίες θερμοκρασίες είναι οι χειρότερες συνθήκες για το κινητό σου. Επομένως, η διατήρηση της συσκευής στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, τους πιο ζεστούς ή κρύους μήνες της χρονιάς, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Σύμφωνα με το Time, η υπερβολική θερμότητα μπορεί να προκαλέσει από απώλεια δεδομένων, έως καταστροφή της μπαταρίας. Ο κρύος καιρός δημιουργεί εξίσου πολλά προβλήματα. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, πολλά smartphones κλείνουν, παρουσιάζουν προβλήματα οθόνης, μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και σε σπάνιες περιπτώσεις θραύση της οθόνης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti