Το φυσικό υλικό που τα διατηρεί φρέσκα και για περισσότερο καιρό τα λουλούδια στο βάζο

Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2023 18:51 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το φυσικό υλικό που τα διατηρεί φρέσκα και για περισσότερο καιρό τα λουλούδια στο βάζο

Η επιλογή του πιο ωραίου μπουκέτου λουλουδιών από το τοπικό ανθοπωλείο για το βάζο στην τραπεζαρία σου, είναι η αγαπημένη σου συνήθεια. Λατρεύεις τη μυρωδιά που γεμίζει το σπίτι σου και προέρχεται από το άνθος των φρεσκοκομμένων λουλουδιών.

Βέβαια, κάθε τι ωραίο στον κόσμο γύρω μας, χρειάζεται αγάπη, φροντίδα και προσοχή για να συνεχίσει να μας χαρίζει την ομορφιά του. Και τα φρέσκα λουλούδια στο βάζο δεν αποτελούν την εξαίρεση. Το νερό από μόνο του, λοιπόν, δεν είναι ικανό να εξασφαλίσει στα κομμένα σου λουλούδια μεγάλη διάρκεια ζωής.

Πώς η μαγειρική σόδα διατηρεί τα λουλούδια
στο βάζο σου φρέσκα
Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό μυκητοκτόνο, επομένως διατηρεί το νερό πιο καθαρό. Για καλύτερα αποτελέσματα, βέβαια, μπορείς να τη συνδυάσεις με άλλα συστατικά που δεν διαθέτουν μυκητοκτόνες ουσίες. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας με ζάχαρη, βοηθάει τα κομμένα λουλούδια να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα φρέσκα. Όταν έρθει η ώρα να αλλάξεις το νερό, προσθέτεις ξανά τις ίδιες ουσίες.

Σημαντικό: Η προσθήκη μαγειρικής σόδας σε ένα βάζο με κομμένα λουλούδια δεν εγγυάται στο 100% την επιβίωσή τους. Τα λουλούδια πρέπει, επίσης, να καταπολεμήσουν τα βακτήρια που ευνοούν την αποσύνθεση, τα έντομα και τις συνθήκες στο περιβάλλον τους. Η μαγειρική σόδα αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος όλων όσων πρέπει να κάνεις, αν δεν θέλεις να αλλάξεις το μπουκέτο στο βάζο σου σύντομα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti