Ποια θερμοκρασία νερού είναι η καλύτερη για το πλύσιμο του προσώπου;

Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2023 18:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ποια θερμοκρασία νερού είναι η καλύτερη για το πλύσιμο του προσώπου;

Αρχικά, αυτό που καλό είναι να γνωρίζεις είναι πως- ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σου- το πλύσιμο του προσώπου και γενικότερα του σώματος, με ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία αλλά και extra ξηρότητα στο δέρμα, μιας και το «απογυμνώνει» από τα φυσικά του έλαια. Έτσι, ακόμη κι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να δημιουργηθεί περισσότερη λιπαρότητα, φράξιμο των πόρων και ανεπιθύμητα σπυράκια.

Από την άλλη πλευρά, το κρύο νερό είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή από το ζεστό νερό για το δέρμα, μιας και έχει πολλά περισσότερα οφέλη.

Μειώνει το πρήξιμο, μιας και συμβάλλει στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα και στην διέγερση της μικροκυκλοφορίας, περιορίζει την ερυθρότητα ή οποιονδήποτε ερεθισμό προκύψει από τη χρήση ενεργών συστατικών, καταπραΰνει το δέρμα ιδιαίτερα σ’ ορισμένες δερματικές παθήσεις, όπως η ροδόχρους ακμή ή η ακμή, δροσίζει και αναζωογονεί.

Βέβαια, ο καθαρισμός με πολύ κρύο νερό δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός, καθώς το κρύο νερό δε βοηθά να διαλυθούν τα έλαια και το μακιγιάζ, αφήνοντάς τα μέσα στους πόρους.

Ποια θερμοκρασία νερού είναι η καλύτερη για το πλύσιμο του προσώπου;
Αν έπρεπε να δώσουμε μία γρήγορη απάντηση στο ερώτημα αυτή θα ήταν «Παν μέτρον άριστον». Κάπου ανάμεσα στο ζεστό και κρύο νερό, το χλιαρό φαντάζει ως το ιδανικό για το πλύσιμο/ τον καθαρισμό του προσώπου και γενικότερα, τη συνολική υγεία του δέρματος.

Κι αυτό γιατί, τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού είναι σχεδιασμένα να «αποδίδουν» καλύτερα σ’ αυτή τη θερμοκρασία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti