Τι θα συμβεί στην επιδερμίδα σου αν κοιμηθείς με μακιγιάζ

Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2023 18:09 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τι θα συμβεί στην επιδερμίδα σου αν κοιμηθείς με μακιγιάζ

Σε όλες μας έχει συμβεί κάποια στιγμή να γυρίσουν αργά στο σπίτι ή να μην έχουν το κουράγιο να αφαιρέσουν το μακιγιάζ από το πρόσωπό τους κάνοντας καλό καθαρισμό μετά από μία πολύ κουραστική μέρα.

Ανεξάρτητα από την αιτία, το να κοιμηθεί κάνεις με full on μακιγιάζ στο πρόσωπό του μπορεί να έχει περισσότερες συνέπειες από το να λερώσει απλά τα σεντόνια. Εδώ, θα μιλήσουμε για τις συνέπειες που αφορούν την επιδερμίδα. Γιατί είναι σημαντικό να MHN κοιμάσαι με μακιγιάζ;

3 πράγματα που μπορεί να συμβούν στην επιδερμίδα σου αν πέσεις για ύπνο με μακιγιάζ:
-Σπυράκια και φραγμένοι πόροι
Τα έλαια και τα υπόλοιπα συστατικά που βρίσκονται στις συνθέσεις προϊόντων μακιγιάζ μπορούν να οδηγήσουν σε σπυράκια, ευαισθησία και ερεθισμό της επιδερμίδας, φράζοντας παράλληλα, τους πόρους. Πόσο μάλλον όταν τα έχεις στο πρόσωπό σου για ώρες και κατά τη διάρκεια του ύπνου σου.

-Ερεθισμός στα μάτια
Δεν είναι μόνο η περιοχή των βλεφάρων, αλλά και η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια που είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές του προσώπου. Επομένως, καταλαβαίνει κανείς πως το να πέσεις για ύπνο χωρίς να έχεις κάνει ντεμακιγιάζ ιδιαίτερα στα μάτια, μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και πρήξιμο γύρω από αυτό το σημείο.

-Ξηρή και θαμπή επιδερμίδα
Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν κοιμάται κανείς για μεγάλo χρονικό διάστημα με μακιγιάζ, μπορεί να επηρεάσει τη φυσική διαδικασία απολέπισης, την αποβολή των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια της επιδερμίδας που γίνεται με φυσικό τρόπο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αποκτά μία πιο θαμπή, ξηρή, τραχιά όψη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti