Πώς να στεγνώνεις σωστά τα σγουρά μαλλιά

Τρίτη, 18 Απρίλιος 2023 17:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς να στεγνώνεις σωστά τα σγουρά μαλλιά

Κάποιες συνήθειες περιποίησης, όπως η χρήση του σαμπουάν και του conditioner, μένουν ίδιες και απαράλλακτες, όποιος κι αν είναι ο τύπος των μαλλιών σου. Από εκεί και πέρα αρχίζει η… εξειδίκευση: κάθε τύπος έχει τις ιδιαιτερότητές του και θέλει συγκεκριμένο τρόπο λουσίματος, στεγνώματος και styling.

Έπειτα από πολλά χρόνια πειραματισμών και παρατηρήσεων έχω καταλήξει ότι τόσο τα καλλυντικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε όσο και ο τρόπος που στεγνώνουμε τα μαλλιά μας, ειδικά εμείς οι φυσικές σγουρομάλλες, παίζουν καθοριστικό ρόλο στο φορμάρισμά τους.

Hair plopping με τις… ευλογίες του TikTok
Ένας έξυπνος τρόπος για να στεγνώσεις τα σγουρά μαλλιά, να αποφύγεις το ανεπιθύμητο φριζάρισμα και να πετύχεις ζωηρές, καλοσχηματισμένες μπούκλες είναι το λεγόμενο hair plopping.

Απόφυγε τις πετσέτες με χοντρή και σκληρή ύφανση, γιατί δημιουργούν μεγάλη τριβή, η οποία, στη συνέχεια, οδηγεί σε φριζαρισμένες και εύθραυστες μπούκλες.

Βήμα 1ο: Λούσε τα μαλλιά και βάλε conditioner
Διάλεξε τις πιο αγαπημένες σου συνθέσεις προϊόντων, εκείνες δηλαδή που περιποιούνται με τον καλύτερο τρόπο τα σγουρά μαλλιά και τις μπούκλες σου.

Βήμα 2ο: Απομάκρυνε την υγρασία
Όταν ξεπλένεις τα μαλλιά σου και βγαίνεις από το ντους, σίγουρα τα νιώθεις ιδιαίτερα υγρά και βαριά. Γύρισε ανάποδα το κεφάλι σου, τίναξε τα μαλλιά σου και τσαλάκωσέ τα ελαφρώς για να απαλλαγείς από το περιττό νερό.

Βήμα 3ο: Εφάρμοσε τα προϊόντα styling
Άπλωσε στις παλάμες μικρή ποσότητα από το leave-in conditioner, κλείσε σφιχτά τις τούφες στις παλάμες σου από τις άκρες προς τη ρίζα, για να απομακρύνεις και το τελευταίο ίχνος υγρασίας και να κατανεμηθεί το προϊόν σε όλο το μήκος των μαλλιών.

Βήμα 4ο: Κλείσε τα μαλλιά στο t-shirt
Άπλωσε το t-shirt πρώτα σε ένα κρεβάτι ή πάνω στο τραπέζι. Σκύψε και ρίξε τα μαλλιά σου πάνω στο t-shirt. Μην τα απλώσεις σε όλη την επιφάνεια αλλά φρόντισε να είναι μαζεμένα σε ένα σημείο. Δέσε τις άκρες του t-shirt και πέρασέ τις στο σβέρκο του λαιμού. Μπορείς να αφήσεις έτσι τα μαλλιά σου από 15 έως 45 λεπτά ή, εναλλακτικά, να κοιμηθείς με το t-shirt στο κεφάλι.

 

πηγή: LadyLike

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti