Πώς να πλύνεις τις κουβέρτες, πριν τις αποθηκεύσεις για την επόμενη σεζόν

Τρίτη, 09 Μάιος 2023 18:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς να πλύνεις τις κουβέρτες, πριν τις αποθηκεύσεις για την επόμενη σεζόν

Ο χειμώνας πέρασε και εσύ σιγά σιγά ξεκινάς να μπαίνεις σε ανοιξιάτικο mood. Αυτό δεν αφορά μόνο τη γκαρνταρόμπα και την ψυχολογία σου, αλλά και το ίδιο σου το σπίτι.
Έρχεται σιγά σιγά η ώρα να βγάλεις τα χαλιά, να αποχωριστείς τη fleece κουβέρτα του καναπέ, να «κατεβάσεις» τις βαριές κουρτίνες και να τις αντικαταστήσεις με αυτές που θα αφήνουν τον ήλιο να λούσει το σπίτι σου. Έρχεται, όμως, και η ώρα που θα απομακρύνεις από το κρεβάτι σου τις χοντρές και πολύ ζεστές κουβέρτες..

Πριν τις αποθηκεύσεις στο γνωστό σημείο της ντουλάπας, πρέπει να πλύνεις τις κουβέρτες με σωστό τρόπο. Τα παρακάτω tips εγγυώνται καθαρές και φρέσκιες κουβέρτες μέχρι την επόμενη σεζόν.

Πώς να πλύνεις σωστά τις κουβέρτες
Επειδή πιθανότατα έχεις διάφορες κουβέρτες από μια σειρά υφασμάτων, όπως fleece, μαλλί και βαμβάκι, σημαντικό είναι να κοιτάς τις ετικέτες φροντίδας τους.

Σύμφωνα με έναν expert που μίλησε στο southernliving.com, οι κουβέρτες από υφάσματα, όπως το βαμβάκι, μπορούν να πλυθούν σε έναν κανονικό κύκλο πλυσίματος, ενώ οι κουβέρτες από fleece, καθώς και οι μάλλινες, απαιτούν πλύσιμο σε πιο χαμηλό/ήπιο πρόγραμμα.

Τα πιο ευαίσθητα υφάσματα, όπως το κασμίρ, πλένονται καλύτερα στο χέρι ή στο πλυντήριο, αποκλειστικά μόνα τους (χωρίς άλλα ρούχα, πετσέτες ή λευκά είδη), χρησιμοποιώντας ένα εξαιρετικά απαλό απορρυπαντικό ρούχων.

Συνήθως -και για να διατηρηθεί η διάρκεια ζωής τους- οι κουβέρτες καλό είναι να στεγνώνουν φυσικά, να τις απλώνεις και να στεγνώνουν από τον αέρα δηλαδή. Ωστόσο, σε περίπτωση ανάγκης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το στεγνωτήριο σε χαμηλό πρόγραμμα, αν φυσικά επιτρέπει κάτι τέτοιο και η ετικέτα φροντίδας της εκάστοτε κουβέρτας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti