Για την επιστροφή των Γλυπτών

Το δικό σας σχόλιο

Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2023 15:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Για την επιστροφή των Γλυπτών

Στο 1ο Διεθνές Φόρουμ Σπαρτιατικών Σπουδών, ο καθηγητής της Ελληνικής Ιστορίας στη Σχολή Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Πολ Κάρτλεντζ, είπε μεταξύ άλλων: «Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει όλα όσα πήρε ο Έλγιν να επιστραφούν στην Αθήνα». Από πού βγάζει το συμπέρασμα αυτό; Οι διεκδικήσεις για την επιστροφή τους που έγιναν στο παρελθόν, μέχρι το ανώτατο επίπεδο (Κάρολος Παπούλιας, ΠτΔ), δεν έκαναν ποτέ καμία διάκριση. 

Κακώς αναφέρονται «Τα μάρμαρα του Παρθενώνα», αφού είναι «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

Η επιστροφή τους κακώς επικεντρώνεται μόνο στον Παρθενώνα. Πρέπει να αναφέρονται «Τα γλυπτά της Ακρόπολης», αφού έχει αρπαχτεί και μια Καρυάτιδα, που δεν είναι κομμάτι του Παρθενώνα. 

Η διεκδίκηση της επιστροφής τους συνολικά, από το Βρετανικό Μουσείο στο χώρο που ανήκουν, προσδιορίζουν και ταυτοποιούν, δεν πετυχαίνεται με διαλέξεις και ενδυματολογικές επιλογές, παρά με συντονισμένες παραστάσεις και οργανωμένες κινητοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας, αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Παναγιώτης Τζουνάκος

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti