Είσαι ακατάστατη; Πως το εξηγεί η προσωπικότητά σου;

Τρίτη, 28 Νοέμβριος 2023 18:49 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Είσαι ακατάστατη; Πως το εξηγεί η προσωπικότητά σου;

Ενώ η ακαταστασία δεν υποδηλώνει τον τύπο της προσωπικότητάς σου, οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να πει πολλά για την τρέχουσα νοοτροπία σου. Η ακαταστασία στο περιβάλλον που ζούμε ή εργαζόμαστε, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Σε ακραίο βαθμό, μπορεί να κρύβει προβλήματα ψυχικής υγείας, τάσεις αποθησαυρισμού και κατάθλιψη, γεγονός που δυσκολεύει συχνά την αντιμετώπισή της. Από την άλλη, η ακαταστασία θα μπορούσε απλώς να είναι σημάδι μιας πολυάσχολης οικογένειας που δεν έχει χρόνο, ή ενός σπιτιού που έχει πάρα πολλά πράγματα.

Είναι η ακαταστασία χαρακτηριστικό των πιο δημιουργικών ανθρώπων;
Αν και δεν υπάρχει άμεση σύνδεση, μελέτες έχουν δείξει ότι σε πολλές περιπτώσεις τα πιο ακατάστατα άτομα, τείνουν να έχουν πιο δημιουργικές ιδέες από τους πιο τακτικούς ανθρώπους, αν και αυτό δεν είναι καθολικό. Ακολουθούν 3 λόγοι για τους οποίους μπορεί ζεις μέσα στο απόλυτο χάος και τι μπορεί να λέει για την ψυχολογία σου.

1. Μπορεί να μην έχεις βρει το κατάλληλο σύστημα οργάνωσης
Εάν προσπαθείς να ακολουθήσεις tips και συμβουλές οργάνωσης, αλλά εξακολουθείς να βρίσκεσαι πάντα περιτριγυρισμένη από περιττά ή άχρηστα πράγματα, μπορεί να μην έχεις ακόμη εφαρμόσει ένα σύστημα, που πραγματικά μπορεί να λειτουργήσει καλά για εσένα.

2. Μπορεί απλώς να νιώθεις πιο άνετα σε πιο «φορτωμένους» χώρους
Οι ειδικοί επιμένουν πως το φυσικό μας περιβάλλον είναι μια εκδήλωση αυτού που συμβαίνει στο κεφάλι μας. Μερικοί προτιμούν την απόλυτη τάξη για να νιώθουν καλά και μερικοί, απλώς ευδοκιμούν σε έναν χαοτικό χώρο.

3. Η ακαταστασία συνδέεται με την κακή διαχείριση χρόνου
Η ακαταστασία συχνά δημιουργείται ή αυξάνεται, όταν είμαστε απασχολημένοι με άλλα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πολλά για την προσωπικότητά μας, αλλά για το πώς ιεραρχούμε τις εργασίες και διαχειριζόμαστε το χρόνο μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti