Πως να διαλέξεις σωστά τα πινέλα που πρέπει να έχεις πάντα στο νεσεσέρ σου

Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2024 18:50 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πως να διαλέξεις σωστά τα πινέλα που πρέπει να έχεις πάντα στο νεσεσέρ σου

Όλοι ζηλεύουμε τις βαλίτσες των makeup artists και τις κασετίνες που είναι γεμάτες πινέλα, όμως στην καθημερινότητά μας χρειαζόμαστε τόσα πολλά;

Δεν υπάρχει μία απάντηση σε αυτή την ερώτηση, καθώς εξαρτάται τι μακιγιάζ επιλέγει κάποιος στην καθημερινότητά του αλλά και στις επίσημες εμφανίσεις του, για να καταλήξουμε στα πινέλα που χρειάζεται.

Σαφέστατα υπάρχουν κάποιες must επιλογές, που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα νεσεσέρ και φυσικά ο καθένας μπορεί να εμπλουτίζει την κασετίνα του, με τα απαραίτητα για το καθημερινό αλλά και το επίσημο μακιγιάζ.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι τα πινέλα που επιλέγουμε, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Τι σημαίνει αυτό;
1. Δεν πρέπει να μαδάνε
2. Δεν πρέπει να απορροφούν το προϊόν που εφαρμόζουμε
3. Πρέπει να έχουν καλή λαβή για να μπορούμε να τα δουλεύουμε στο πρόσωπο

Έπειτα, ανεξάρτητα από τον τίτλο του πινέλου που επιλέγουμε, ανακαλύπτουμε και άλλες χρήσεις. Για παράδειγμα ένα πινέλο ρουζ μπορεί να είναι ιδανικό για εφαρμογή foundation ή ένα για σκιά να είναι τέλειο για εφαρμογή concealer. Ξεφύγετε από τις ταμπέλες, πειραματιστείτε με τα εργαλεία μακιγιάζ και ανακαλύψτε τι σας βολεύει και σας εξυπηρετεί.

Αν πρέπει να επιλέξουμε τα must πινέλα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ, τότε θα σας πούμε ότι χρειάζεστε απαραίτητα ένα για σκιά, ένα για ρουζ και ένα για προϊόντα βάσης - concealer, foundation. Ανάλογα του makeup look που επιλέγετε, επενδύστε σε ό,τι άλλο χρειάζεστε - αν για παράδειγμα αγαπάτε το eyeliner, ένα flat πινέλο είναι must ή αν αγαπάτε τα καλοχτενισμένα φρύδια, επιλέξτε ένα βουρτσάκι για να τα χτενίζετε.

Tip: Να πλένετε πάντα, με σχολαστικό τρόπο και ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, τα πινέλα σας. Είναι ένας απαράβατος κανόνας υγιεινής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti