Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε στο λούσιμο

Τετάρτη, 15 Μάιος 2024 18:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε στο λούσιμο

Έχουμε ήδη δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα, πόσα χέρια σαμπουάν πρέπει να βάζουμε στα μαλλιά μας σε κάθε λούσιμο και πόσο συχνά πρέπει να λούζεται κανείς σύμφωνα με τη hair expert της Amal Clooney. Αυτή τη φορά, θα ασχοληθούμε με λάθη… και πιο συγκεκριμένα, με το πιο συχνό λάθος που κάνουμε οι περισσότερες όταν λούζουμε τα μαλλιά μας.

Το πιο συχνό λάθος που κάνεις στο λούσιμο
«Όσον αφορά την περιποίηση, είναι σημαντικό να διαβάζουμε όλοι τις οδηγίες χρήσεις των προϊόντων. Ακόμη ένα λάθος είναι πως οι περισσότερες γυναίκες δεν αφήνουν να δράσουν τα προϊόντα στο σωστό χρόνο. Για κάποιο λόγο υπάρχει πάντοτε αυτός ο χρόνος στα προϊόντα ως οδηγία. 

Τόσο το conditioner όσο και η μάσκα θέλουν το χρόνο τους για να δράσουν ώστε τα μαλλιά να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά τους, προκειμένου να είναι υγιή και λαμπερά. Γι αυτό το λόγο, αρχικά καλό είναι να μην τα ξεβγάζεις αμέσως με νερό, αφετέρου να διαβάζεις τις οδηγίες χρήσεις για να τσεκάρεις πόσο χρόνο χρειάζονται.

Σε γενικές γραμμές, βεβαιώσου πως αφήνεις το conditioner τουλάχιστον 2 λεπτά και τη μάσκα το λιγότερο 3- 4 λεπτά στα μαλλιά σου για να κάνουν δουλειά.

Ένα καλό tip αν βιάζεσαι, είναι να ξεκινάς πρώτα το λούσιμο με σαμπουάν, να εφαρμόζεις το conditioner ή τη μάσκα και όσο περιμένεις- ταυτόχρονα να πλένεις το σώμα σου.

Extra Tip: Καλό είναι να απλώνεις μία γενναιόδωρη ποσότητα από τη μάσκα μαλλιών και το conditioner στις άκρες των μαλλιών σου, αποφεύγοντας τις ρίζες -εκτός κι αν αυτό αναγράφεται στις οδηγίες της μάσκας που χρησιμοποιείς- για να μην τις επιβαρύνεις περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti