Φενγκ Σούι: Το λουλούδι-μαγνήτης αρνητικής ενέργειας

Τρίτη, 21 Μάιος 2024 18:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φενγκ Σούι: Το λουλούδι-μαγνήτης αρνητικής ενέργειας

Οι κανόνες του Φενγκ Σούι είναι αρκετοί αν θέλεις να αυξήσεις τη θετική ενέργεια στο σπίτι σου. Άλλοι είναι πιο εύκολοι στην πράξη και άλλοι πιο δύσκολοι, ενώ ανάλογα με το δωμάτιο, αυτοί οι κανόνες αλλάζουν.

Τα φυτά, πάντως, έχουν την ικανότητα να απορροφούν την αρνητικότητα σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Στα plus να προσθέσεις ότι η καλή υγεία και η περιποίησή τους, εκτοξεύουν στα ύψη τη θετική ενέργεια Qi (Τσι). Αυτός, βέβαια, είναι ένας γενικός κανόνας από τον οποίο προκύπτουν και μερικές εξαιρέσεις. Ορισμένα φυτά, δηλαδή, λειτουργούν αντίθετα από αυτό που θέλεις να πετύχεις και προσελκύουν την αρνητική ενέργεια. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και με τα λουλούδια και αν έπρεπε να αποφύγεις κάποιο οπωσδήποτε, αυτό θα ήταν τα αποξηραμένα λουλούδια. Καλύτερα να μην τα επιλέξεις για τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Η αλήθεια είναι πως τα αποξηραμένα λουλούδια σού λύνουν τα χέρια από άποψη περιποίησης και ενασχόλησης. Ειδικά εσύ που είσαι τσακωμένη με τη συνέπεια στη ζωή σου, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις για διακόσμηση με λουλούδια που θα αντέξουν στον χρόνο. Χωρίς να κάνεις τίποτα. Ωστόσο, αν είσαι πιστή φαν του Φενγκ Σούι, μάλλον θα πρέπει να κάνεις μια μικρή υποχώρηση. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, όπως αυτά τα φυτά που αγαπούν να τα παραμελείς.

Γιατί τα αποξηραμένα φυτά είναι «απαγορευτικά»;
Και που λες, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, τα νεκρά λουλούδια καθώς και αυτά που βρίσκονται σε διαδικασία αποσύνθεσης (αργοπεθαίνουν δηλαδή) είναι μαγνήτης αρνητικής ενέργειας για το σπίτι και το γραφείο. Γενικότερα, ο αρχαίος κινέζικος κανόνας λέει ότι οποιοδήποτε αντικείμενο θυμίζει θάνατο ή σταδιακή αποσύνθεση, δεν είναι καλό για την ενέργεια του σπιτιού.

Επομένως, όταν τα λουλούδια αποξηραίνονται, θεωρούνται «νεκρά» από άποψη θετικής ενέργειας, καθώς δεν έχουν ζωή, απορροφώντας τελικά τη θετική ενέργεια που υπάρχει στο δωμάτιο. Αποτελούν πηγή Γιν Τσι (yin qi) που συνδέεται με το θάνατο. Δεν έχουν την ίδια ζωτική ενέργεια με φυτά σε γλάστρες ή τα φρεσκοκομμένα λουλούδια. 

Extra fact: Ακριβώς όπως τα αποξηραμένα λουλούδια, έτσι και τα πλαστικά ή τεχνητά λουλούδια εκρέουν αρνητική ενέργεια σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti