Πετσέτες: Σημάδια που μαρτυρούν ότι θέλουν αλλαγή

Τρίτη, 04 Ιούνιος 2024 18:44 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πετσέτες: Σημάδια που μαρτυρούν ότι θέλουν αλλαγή

Όλοι έχουμε πράγματα στο σπίτι μας που συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε παραπάνω χρονικό διάστημα απ’ όσο κανονικά θα έπρεπε. Οι πετσέτες, λοιπόν, βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνα τα αντικείμενα που αρνείσαι να αποχωριστείς για τους δικούς σου λόγους.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως οι πετσέτες δεν είναι το ίδιο χρηστικές, όσο ήταν κάποια χρόνια πριν. Αντί, λοιπόν, να παλεύεις μαζί τους για να απορροφήσουν το νερό μετά το ντους ή εν τέλει να βγαίνεις από το μπάνιο μισο-μούσκεμα, καλύτερα να τις αντικαταστήσεις με καινούργιες. Πότε; Όταν οι πετσέτες σου εμφανίσουν τα παρακάτω σημάδια που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή. Είτε τις έχεις στην κουζίνα, είτε στο μπάνιο, είτε οπουδήποτε.

Οι πετσέτες είναι πολύ σκληρές
Πρώτη σαφής ένδειξη ότι η πετσέτα σου είναι πολύ παλιά σημάδι, είναι η έλλειψη απαλότητας. Κάτι που καταλαβαίνεις εύκολα όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα σου. Με την πάροδο του χρόνου, οι πετσέτες μπορεί να γίνουν τραχιές επειδή μπορεί να πλένονται με πάρα πολύ απορρυπαντικό.

Δεν είναι απορροφητικές
Τα πιάτα που στάζουν παρόλο που τα σκούπισες, αλλά και το γεγονός πως δεν στέγνωσες εντελώς μετά το μπάνιο, όσο και αν τρίφτηκες, σημαίνει πως αυτές οι πετσέτες έχουν πρακτικά αχρηστέψει. Όταν, λοιπόν, δεν είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετήσουν τον βασικό σκοπό τους, που είναι να απορροφούν το νερό και τα υγρά στοιχεία γενικότερα, έρχεται η ώρα να τις αποχωριστείς.

Σκίζονται και ξεφτίζουν
Οι σκισμένες και ξεφτισμένες πετσέτες είναι απαγορευτικές και η «ταλαιπωρημένη» τους εμφάνιση είναι το πιο εμφανές σημάδι. «Όταν βλέπεις τα στριφώματα να αρχίζουν να διαλύονται, τα εσωτερικά στο πλάι να ξεφτίζουν, οι κλωστές να φεύγουν, δεν είναι πλέον απορροφητικές ή έχουν μια παρατεταμένη μυρωδιά, ήρθε η ώρα να τις αντικαταστήσεις», λέει η Janet Wischnia κατασκευάστρια κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στο The Spruce.

Όταν οι πετσέτες αρχίζουν και μυρίζουν
Εντάξει, μπορεί να μυρίζουν επειδή θέλουν πλύσιμο ή επειδή τις ξέχασες μέσα στο πλυντήριο. Όταν, όμως, παρατηρήσεις δυσοσμία χωρίς να έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να τις αντικαταστήσεις με καινούργιες. Η μυρωδιά μπορεί να οφείλεται στις κατεστραμμένες ίνες της πετσέτας, οι οποίες αρχίζουν και απορροφούν περισσότερα μικρόβια παρά υγρασία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti