Τρόποι για να χάσεις βάρος χωρίς γυμναστική

Τετάρτη, 19 Ιούνιος 2024 18:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τρόποι για να χάσεις βάρος χωρίς γυμναστική

Πιθανότατα έχεις ακούσει, ότι ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις βάρος, είναι να τρως λιγότερο και να ασκείσαι περισσότερο. Και ενώ αυτό ακούγεται υπέροχο στη θεωρία, δεν είναι κάτι που εύκολα μπορούν όλοι να ακολουθήσουν. Για μερικούς ανθρώπους, η extra σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά τους, απλώς δεν αποτελεί επιλογή, όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Γίνεται να μιλάμε για απώλεια βάρους χωρίς γυμναστική;
Η σύντομη απάντηση είναι «ναι, γίνεται». Στην πραγματικότητα, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους θέλεις να χάσεις βάρος χωρίς γυμναστική.

1. Παίξε με τα πιάτα
Μια κοινή στρατηγική που χρησιμοποιούν διατροφολόγοι για την απώλεια βάρους, είναι το παιχνίδι με το μέγεθος του πιάτου και τις μερίδες. Για το βραδινό σου, π.χ. μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μικρότερο πιάτο για αμυλούχα τρόφιμα και ένα μεγαλύτερο για τα λαχανικά.

3. Προσοχή στις μερίδες
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν τρως έξω. Αν το πιάτο που θα σε σερβίρουν είναι μεγάλο, φρόντισε να φας το μισό. Μη διστάσεις να ζητήσεις το υπόλοιπο, πακέτο για το σπίτι.

4. Γεύματα χωρίς περισπασμούς
Είναι εύκολο να φας πάρα πολύ, όταν δεν είσαι συγκεντρωμένη σε αυτό που τρως. Άφησε το κινητό σου στην άκρη, κλείσε την τηλεόραση και σήκω από τον υπολογιστή. Το να τρως προσεκτικά και να μασάς αργά, είναι ένας άλλος τρόπος για να εστιάσεις την προσοχή σου σε αυτό που τρως και να καταλάβεις πότε έχεις χορτάσει.

5. Περισσότερες φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού στον οργανισμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι χορταίνεις πιο εύκολα και ότι πεινάς πιο δύσκολα.

6. Περισσότερο νερό
Η κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες, ενώ πίνεις περισσότερο νερό είναι ένας νικηφόρος συνδυασμός απώλειας βάρους. Το νερό μπορεί επίσης να αντικαταστήσει τα ζαχαρούχα ποτά, τα οποία μπορούν εύκολα να προσθέσουν 250 έως 500 θερμίδες την ημέρα στη διατροφή σου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti