Βαραίνει η μάσκα τα λεπτά μαλλιά: Μύθος ή αλήθεια;

Πέμπτη, 20 Ιούνιος 2024 18:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βαραίνει η μάσκα τα λεπτά μαλλιά: Μύθος ή αλήθεια;

Με την ίδια προσοχή που επιλέγουμε τα προϊόντα στην περιποίηση της επιδερμίδας μας, καλούμαστε να επιλέξουμε και αυτά στην περιποίηση των μαλλιών μας. Οι μάσκες μαλλιών είναι η απάντηση σε πολλές ανάγκες που προκύπτουν (πιο δυνατά μαλλιά, αφυδάτωση, ενίσχυση του όγκου, φριζάρισμα, ταλαιπωρία/ φθορά από τα εργαλεία θερμότητας κλπ) με πραγματικά άμεσα αποτελέσματα. Είναι κατάλληλες όμως για όλους τους τύπους μαλλιών; Τί γίνεται με τα λεπτά μαλλιά;

Είναι ok να χρησιμοποιώ μάσκα αν έχω λεπτά μαλλιά;
Σε γενικές γραμμές, όλοι οι τύποι μαλλιών μπορούν να επωφεληθούν από μια μάσκα για τα μαλλιά, επομένως είναι ένα προϊόν που μπορεί να υπάρχει σε κάθε hair routine. Από εκεί και πέρα, είναι βασικό κανείς να επιλέξει τη μάσκα μαλλιών που του ταιριάζει περισσότερο ανάλογα με τον τύπο (αλλά και τις ανάγκες) των μαλλιών του. Όπως ακριβώς, διαλέγεις τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου, αυτά δηλαδή, που ταιριάζουν στον δικό σου τύπο δέρματος, κάνε το ίδιο και με τα μαλλιά σου.

Για παράδειγμα, αν έχεις σγουρά μαλλιά, να πάρεις μία μάσκα που θα αναδείξει περισσότερο τις μπούκλες σου, αν έχεις αφυδατωμένα μαλλιά μία μάσκα που θα τα ενυδατώσει βαθιά, αν έχεις λεπτά μαλλιά, μία που θα τα θρέψει χωρίς να τα βαρύνει. Τα συστατικά επίσης, παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην σωστή επιλογή.

Οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά λειτουργούν άψογα για τα λεπτά μαλλιά. Αντίστοιχα, καλό είναι να αποφύγει κανείς τα πιο βαριά έλαια στις φόρμουλές των προϊόντων για λεπτά μαλλιά.

Παρ’ όλα αυτά, αν έχεις πολύ λεπτά μαλλιά και δεν έχεις στο μπάνιο σου μία πιο «εξειδικευμένη» μάσκα μαλλιών, αρκετοί hairstylists συνιστούν τη χρήση ενός ελαφρύτερου προϊόντος όπως conditioner, μετά το λούσιμο με το σαμπουάν, καθώς οι μάσκες ενυδάτωσης και επανόρθωσης τείνουν όντως να αφήνουν μία πιο βαριά αίσθηση στα μαλλιά.

Παράλληλα, προτείνουν να κάνει κανείς χρήση της μάσκας μια φορά την εβδομάδα ή και πιο αραιά (2-3 φορές το μήνα αντί για εβδομαδιαία) φροντίζοντας μάλιστα να περιορίσει την εφαρμογή της στα μήκη (από τη μέση) και στις άκρες.

Τέλος, σημαντική είναι και η ποσότητα της μάσκας, που χρησιμοποιεί κανείς. Ιδιαίτερα αν έχεις αραιά και λεπτά μαλλιά, χρειάζεσαι σαφώς αρκετά λιγότερη ποσότητα προϊόντος απ’ ό,τι αν είχες μακριά και πιο χοντρή τρίχα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti