Αντίλογος

Αυτή η καραμέλα της «Κοινωνίας της πληροφορίας» και της «Πληροφορικής» στα δημόσια σχολεία έχει γίνει πλέον «μπανάλ», ξεπερασμένη, χωρίς καμία...
Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αυτή η καραμέλα της «Κοινωνίας της πληροφορίας» και της «Πληροφορικής» στα δημόσια σχολεία έχει γίνει πλέον «μπανάλ», ξεπερασμένη, χωρίς καμία ουσία και νόημα. Οι παραπάνω εκφράσεις χρησιμοποιούνται σαν πυροτεχνήματα εδώ και μια δεκαετία, για ποιον λόγο άραγε; Όταν υπάρχουν καθηγητές πληροφορικής που είναι πρώην φυσικοί/χημικοί που αποφοίτησαν το 1980 και ακόμα πιο παλιά...

Δεν είναι όμως η ουσία αυτή. Προσωπικά, θεωρώ ότι το μάθημα της «Πληροφορικής» δεν θα έπρεπε να διδάσκεται στο λύκειο. Πιάνομαι από την φράση του άρθρου «Την ίδια εντύπωση έχουμε και εμείς οι εκπ/κοι Πληροφορικής του Λυκείου, ότι δηλ. οι μαθητές αγαπάνε την Πληροφορική σε όλες τις μορφές (Εργαστηριακό μάθημα – Ανάπτυξη Εφαρμογών -Αλγοριθμική).

Ποιος ο λόγος να μαθαίνεις αλγόριθμους και γλώσσες προγραμματισμού στο λύκειο, που ούτε κατά διάνοια διδάσκονται; Αυτά διδάσκονται στα πανεπιστήμια καλύτερα... Πιστεύω ότι το μάθημα θα έπρεπε να αντικατασταθεί από τον «χειρισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή» με διάφορες εφαρμογές ανοιχτού κώδικα. Τότε μόνο θα μπορούν τα παιδιά να καταλάβουν την πραγματική έννοια των υπολογιστών και την πραγματική φιλοσοφία του ανοιχτού κώδικα.
*και φυσικά μπορεί να σωθούν αρκετά χρήματα από τις εφαρμογές ανοιχτού κώδικα παρά να πληρώνεται με συμβόλαια την Microsoft.
                                                                                                                                     Χρ. Μασούρας
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti