Στο πλευρό των Λακώνων κτηνοτρόφων ΠΑΣΥ και Λαϊκή Συσπείρωση

Ζητούν άμεσα μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό
Δευτέρα, 16 Ιούνιος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
 Στο πλευρό των Λακώνων κτηνοτρόφων ΠΑΣΥ και Λαϊκή Συσπείρωση
Με τους πληγέντες Λάκωνες παραγωγούς από το Καστόρι και το Ξηροκάμπι, που τα κοπάδια τους επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό, ήρθε σε επαφή κλιμάκιο της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης της ΠΑΣΥ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, την Κυριακή 15 Ιουνίου.
Οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους στον επικεφαλής του κλιμακίου Νίκο Αγγέλου, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και στον περιφερειακό σύμβουλο Πελ/σου Νίκο Γόντικα, ενώ κατήγγειλαν τόσο την κυβέρνηση όσο και την Περιφέρεια για παντελή έλλειψη ενημέρωσης και στήριξης των κτηνοτρόφων, που έχουν πληγεί από τη ζωική ασθένεια.
Ο Νίκος Αγγέλου κάλεσε τους κτηνοτρόφους όλης της Πελοποννήσου να πάρουν μαζικά μέρος στη σύσκεψη της ΠΑΣΥ, στις 9 το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουνίου, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ώστε να οργανώσουν τον αγώνα τους για να μην επεκταθεί η ζωονόσος και για να ληφθούν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων κτηνοτρόφων.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Γόντικας δήλωσε στους αγανακτισμένους κτηνοτρόφους την αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ και δεσμεύτηκε ότι θα φέρει ο ίδιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης το πρόβλημα στο Περιφερειακό και στα Δημοτικά Συμβούλια, για άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης. Στόχος, όπως ανέφερε, να γίνουν άμεσα οι ψεκασμοί, να δοθούν τώρα ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους, να αποζημιωθούν τόσο για το χαμένο εισόδημά τους όσο και για τα ζώα τους ως παραγωγικές μονάδες, αλλά και για να στελεχωθούν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.
Τέλος, ΠΑΣΥ και Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό των πληγέντων κτηνοτρόφων, μπροστά στον αγώνα τους για να υπερασπιστούν το βιος τους, αλλά και για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην εξαπλωθεί η ασθένεια.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα