“Ασπιρίνες” τα μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας

Σπασμωδικές χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας τις αντιδράσεις της περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού...
Τετάρτη, 09 Ιούλιος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
“Ασπιρίνες” τα μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας
Σπασμωδικές χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας τις αντιδράσεις της περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού στην Πελοπόννησο. Αντιδράσεις, που σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες καταδεικνύουν και πιστοποιούν ότι δεν έχει αποκωδικοποιηθεί και αποτιμηθεί σωστά το μέγεθος και η σοβαρότητα του προβλήματος για την οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή.
“Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, πιστοί στο δόγμα της λιτότητας, προσπαθούν με ασπιρίνες να αντιμετωπίσουν την τεραστίων διαστάσεων επιδημία του καταρροϊκού πυρετού.    
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε καμία περίπτωση δεν συγκροτούν ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που απαιτείται για την αναχαίτιση και τον έλεγχο της νόσου”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
 Ισχυρίζεται δε, πως το ποσό των 5 εκατ. ευρώ το οποίο αφορά στο σύνολο της χώρας και σε όλα τα μέτρα εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου, δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση της νόσου και επικαλείται εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για την ανάγκη πολλαπλάσιων πόρων, ύψους 15 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση.
Για να επιτευχθεί ο έλεγχος της νόσου, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την καταπολέμηση  του  εντόμου- ενδιάμεσου ξενιστή- η οποία όπως σημειώνει θα πρέπει να γίνει συγχρονισμένα και ταυτόχρονα σε ολόκληρες περιοχές και σε όλες τις σταβλικές εγκαταστάσεις.         
Ειδικότερα, το σχέδιο που προτείνει περιλαμβάνει:
- Ικανό αριθμό συνεργείων ψεκασμού που θα έχουν τη δυνατότητα κάλυψης ευρύτατης περιοχής κάθε μέρα εφαρμογής του προγράμματος, ώστε να καλύπτεται μια μεγάλη ακτίνα πέρα από το όριο πτήσης του εντόμου.
- Ικανό αριθμό επιστημόνων που θα παρακολουθούν το πρόγραμμα καταπολέμησης του εντόμου-ξενιστή. Θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι γεωπόνοι των Δήμων, προκειμένου να συμβάλλουν στην ορθή εκτέλεση του προγράμματος.
- Ικανό αριθμό κτηνιάτρων οι οποίοι θα διαγιγνώσκουν και θα καταγράφουν τις προσβεβλημένες εκτροφές, θα προβαίνουν σε αιμοληψίες και στην καταγραφή των νεκρών ζώων και θα εφαρμόζουν τις προσήκουσες και ενδεδειγμένες θεραπείες.
Προϋπόθεση ωστόσο, για να υλοποιηθούν οι παραπάνω προτάσεις είναι, όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ένας μεγαλύτερος προϋπολογισμός, ορθολογικά κατανεμημένος, με επιστημονικά κριτήρια, για τις πληγείσες περιοχές. Απαιτείται επίσης, η αποζημίωση των παραγωγών τόσο για τα νεκρά ζώα, όσο και για την απώλεια παραγωγής που επιφέρει η νόσος στα ζώα που επιβίωσαν, καθώς όπως αναφέρει, η οικονομική ζημία των παραγωγών και κατ επέκταση της περιοχής είναι τεράστια.

Συνάντηση νέων αγροτών-ΣΥΡΙΖΑ
Συνάντηση με το αγροτικό του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν οι Νέοι Αγρότες από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα, την προσεχή Παρασκευή 11 Ιουλίου.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν στα προβλήματα των Νέων Αγροτών σχετικά με τη Νέα ΚΑΠ, την κακή διαχείριση του ΟΣΔΕ και την πιο αποδοτική συνεργασία-επικοινωνία για τη δημιουργία μιας δίκαιης και υγιούς αγροτικής ανάπτυξης.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα