Το Γύθειο τίμησε την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου

Παρουσία πλήθους πιστών και επισήμων

Πέμπτη, 05 Φεβρουάριος 2015 17:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Γύθειο τίμησε την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου

Με λαμπρότητα και παρουσία αρκετών πιστών γιόρτασε το Γύθειο, την πολιούχο του, Υπαπαντή του Κυρίου.

Την Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, τελέστηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, στο φερώνυμο ναό του Επισκοπείου Μάνης. Στην ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μάνης, κκ Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητρόπολης Μάνης. Το θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης, αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο δήμαρχος Ανατολ. Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γυθείου, κ. Παρασκευάς Αδάμης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 2/2, τελέστηκε η ακολουθία του όρθρου και η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου. Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο μητροπολίτης Μάνης κκ Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς της μητρόπολης. Το θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Μπολοβίνος.   

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα ήταν ο βουλευτής, κ. Θανάσης Δαβάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Γιάννης Τζεφεράκος, ο δήμαρχος, κ. Πέτρος Ανδρεάκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, καθώς και αντιπροσωπείες σχολείων της πόλης και πλήθος πιστών.

Στο σύντομο κήρυγμά του, ο κκ Χρυσόστομος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πιστούς που συμμετείχαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, ενώ ευχήθηκε «όλοι να αξιωθούμε να συναντήσουμε το Χριστό».

Η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ισχυρής βροχόπτωσης.

Φωτο: githio-click.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti