Με αναδρομική ισχύ η συνδεδεμένη ενίσχυση των πορτοκαλιών

Σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ παρουσία λακωνικών φορέων

Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015 18:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με αναδρομική ισχύ η συνδεδεμένη ενίσχυση των πορτοκαλιών

Η χορήγηση της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης, από την 1η Ιανουαρίου 2015, στον τομέα των πορτοκαλιών που οδηγούνται προς χυμοποίηση, ήταν το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, βουλευτών των νομών Άρτας, Αργολίδας και Λακωνίας και εκπροσώπων ομάδων παραγωγών και αγροτικών συνεταιρισμών.

Όπως διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ο υπουργός, θα εκδοθεί άμεσα η απόφαση που θα καθορίζει τους όρους επιλεξιμότητας, τους φορείς, μέσω των οποίων θα πραγματοποιούνται οι παραδόσεις στις μεταποιητικές επιχειρήσεις, τις υποχρεώσεις των παραγωγών, των φορέων και των εγκεκριμένων μεταποιητικών βιομηχανιών, καθώς και τη διενέργεια των ελέγχων. Όσον αφορά τις υφιστάμενες ομάδες παραγωγών, ο κ. Σγουρίδης ανέφερε ότι θα ενδυναμωθεί ο ρόλος τους και θα βελτιωθεί η λειτουργία τους. Τόνισε δε, ότι θα προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις, για την ομαλή εφαρμογή του καθεστώτος, κατά το πρώτο έτος υλοποίησης.

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, «στόχος μας είναι η στήριξη της παραγωγής, η αύξηση των εξαγωγών, τόσο του χυμού, όσο και του νωπού προϊόντος και η σταθεροποίηση της αγοράς».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος