Ανώμαλη «προσγείωση» στο εμπόριο μανταρινιών

Λίγες οι ποσότητες, μειωμένες οι τιμές - Αιτία ο παγετός που «χτύπησε» τη Λακωνία

Τετάρτη, 25 Φεβρουάριος 2015 18:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανώμαλη «προσγείωση» στο εμπόριο μανταρινιών

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κινούνται οι εµπορεύσιµες ποσότητες των µανταρινιών «νόβα» και «ορτανίκ» στη Λακωνία, αλλά και της «κληµεντίνης» στην Αργολίδα, λόγω του πρόσφατου παγετού που έπληξε τις δυο περιοχές.

Στη Σπάρτη, όπου αυτήν την περίοδο συλλέγεται η ποικιλία «ορτανίκ», το μεγαλύτερο ποσοστό του καρπού έπεσε από τα δέντρα και το υπόλοιπο πουλήθηκε στα 20-25 λεπτά το κιλό, παρά το αυξηµένο εµπορικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έλευση του παγετού η τιµή του προϊόντος άγγιζε τα 30-40 λεπτά, σύμφωνα με το agronews.gr.

Ελάχιστες είναι και οι ποσότητες των µανταρινιών «νόβα», που είναι εµπορεύσιµες στη Σκάλα Λακωνίας, την ίδια στιγμή που η εµπορική περίοδος στην περιοχή ελαττώθηκε στις 20 ηµέρες. Παράλληλα, η «κληµεντίνη» στο Δήμο Ευρώτα, που είναι η πρώτη που βγαίνει στην εγχώρια αγορά, «πρόλαβε» τον παγετό και πουλήθηκε στα 25-30 λεπτά το κιλό.

Στην Αργολίδα, οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις και η χαµηλή θερµοκρασία επηρέασαν τον καρπό της «κλημεντίνης», με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί η γεύση του προϊόντος. Αυτό είχε ως συνέπεια, μόλις το 10-20% της παραγωγής να πωληθεί έναντι 23 λεπτών το κιλό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος