Βαρύς οπλισμός βρέθηκε στην Αρεόπολη

Συνελήφθη ένας 63χρονος άνδρας - Η βαλλιστική θα «δείξει» το παρελθόν των όπλων

Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2015 12:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βαρύς οπλισμός βρέθηκε στην Αρεόπολη

Οπλοστάσιο που παραπέμπει σε τρομοκρατικές οργανώσεις είχε δημιουργήσει στο σπίτι του ένας 63χρονος Έλληνας, στην Αρεόπολη Ανατολ. Μάνης.

Ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, 27/3, σε οικία, αποθηκευτικό χώρο και ποιμνιοστάσιο του 63χρονου, εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός και φυσίγγια. Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν: Πέντε πολεμικά τυφέκια, εκ των οποίων τα δύο τύπου «Kalashnikov», τέσσερα πιστόλια με γεμιστήρα, δύο περίστροφα, τρεις κάνες πολεμικών τυφεκίων, τέσσερις κάνες κυνηγετικών όπλων και μία κάνη περιστρόφου και 170 γεμιστήρες πολεμικών τυφεκίων. Επίσης, εντοπίστηκαν γεμιστήρες πιστολιών, δύο κοντάκια πολεμικών τυφεκίων, τέσσερις χειρολαβές πολεμικών τυφεκίων, 3.219 φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων διαφόρων διαμετρημάτων και 6.352 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων.   

Ήδη έχει ξεκινήσει η βαλλιστική εξέταση του οπλοστασίου για να διαπιστωθεί αν κάποιο από τα παραπάνω όπλα είχε χρησιμοποιηθεί σε παράνομες ενέργειες. Εν τω μεταξύ με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti