Η κοινοφελής εργασία τελείωσε άδοξα για τους άνεργους ΑμεΑ

Ανακοίνωση του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας

Τρίτη, 26 Μάιος 2015 19:39 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η κοινοφελής εργασία τελείωσε άδοξα για τους άνεργους ΑμεΑ

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας αναφορικά με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τα άτομα με αναπηρία. Σε σχετική ανακοίνωση το σωματείο τονίζει, συγκεκριμένα, τα εξής:

«Καμιά πρόνοια για μοριοδότηση αναπήρων ανέργων στη Β φάση του προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, από την κ.α Καραμεσίνη, διοικήτρια του ΟΑΕΔ στην πρωινή ενημέρωση Alpha της 26ης Απρίλη 2015.

Το Σωματείο μας είχε από τότε επισημάνει το πρόβλημα, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του, διότι γνωρίζαμε πως και η Β φάση θα ακολουθήσει τους όρους που καθόρισαν την Α φάση, δηλαδή μη μοριοδότησης λόγω αναπηρίας, των αναπήρων ανέργων.

Αν στη Β φάση μοριοδοτούνταν λόγω αναπηρίας οι ανάπηροι άνεργοι, τότε κατέρρεε και ο αποκλεισμός τους από την Α φάση. Επομένως, θα κατατίθονταν άμεσα ενστάσεις και για την Α΄ φάση.

Επίσης το Σωματείο μας είχε εκφράσει την ανησυχία του ως προς την ωφέλεια της Β φάσης των 20.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας, η οποία προσφέρει σαφώς λιγότερες ευκαιρίες απασχόλησης λόγω της μείωσης των ωφελουμένων, ενώ οι θέσεις εργασίας που προσφέρει, δεν παρουσιάζουν τη διασπορά της Α φάσης που περιελάμβανε όλους τους δήμους της χώρας, αλλά προσφέρει θέσεις που είναι εντοπισμένες σε πρωτεύουσες περιφερειών και νομών».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti